Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Σε ιερωμένους της μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως τα κρούσματα της νοτιο- αφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού


 Τα κρούσματα επιβεβαιωθηκαν σε διάκους της μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως  - Έκτακτη σύσκεψη στη Μητρόπολη, ενώ νωρίτερα υπήρξε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία και τους λοιμωξιολόγους μετά τον εντοπισμό κρούσματος της νοτιο- αφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Επί τόπου έσπευσαν για την εκτίμηση της κατάστασης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος της ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Είχε προηγηθεί σύσκεψη των λοιμωξιολόγων με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ήδη, οι κ.κ. Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας βρίσκονται στη Μητρόπολη Νεαπόλεως, όπου γίνεται έκτακτη σύσκεψη. 

Τα κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης είναι δύο και οι ασθενείς είναι διάκοι της  Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, όπου βρίσκονται ήδη οι κύριοι Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας. Παρών είναι και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επιβεβαίωση της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης που εντοπίζεται στη χώρα μας, ενώ έχουν ήδη εντοπιστεί 66 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ