Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Αυτή είναι η πολιτεία των ΗΠΑ που έχει βγάλει τους περισσότερους Προέδρους


Ο Τζο Μπάιντεν πριν λίγες ημέρες ορκίστηκε ως ο 46ος στη σειρά Πρόεδρος των ΗΠΑ σε μία διάρκεια 229 ετών που λειτουργεί το αξίωμα. Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι ο εκάστοτε Πρόεδρος των ΗΠΑ θα προέρχεται από μια μεγάλη ποικιλία πολιτείων, όλοι οι μέχρι στιγμής Πρόεδροι των ΗΠΑ προέρχονται από ένα σύνολο 21 διαφορετικών κρατών -συνολικά οι ΗΠΑ απαρτίζονται από 50 κράτη- με την πολιτεία που βρίσκεται στην κορυφή να έχει αναδείξει συνολικά οκτώ από αυτούς.

Η πολιτεία που «παρήγαγε», λοιπόν, τους περισσότερους προέδρους των ΗΠΑ δεν είναι άλλη από τη Βιρτζίνια. Οι οκτώ άντρες που γεννήθηκαν εκεί είναι ο Τζορτζ Ουάσινγκτον, ο Τόμας Τζέφερσον, ο Τζέιμς Μάντισον, ο Τζέιμς Μονρόε, ο Ουίλιαμ Χάρισον, ο Τζον Τάιλερ, ο Ζαχαρίας Τέιλορ και ο Γούντροου Ουίλσον.



Σε απόσταση αναπνοής από τη Βιρτζίνια ακολουθεί το Οχάιο, το οποίο έβγαλε μόλις έναν πρόεδρο λιγότερο, δηλαδή συνολικά επτά στην ιστορία της Αμερικής. Αυτοί ήταν οι Οδυσσέας Γκραντ, Ράδερφοντ Χαίηζ, Τζέιμς Γκάρφιλντ, Μπέντζαμιν Χάρισον, Ουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ, Ουίλιαμ Ταφτ και Ουόρεν Χάρντινγκ.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Νέα Υόρκη με πέντε εκλεγμένους Προέδρους (Μάρτιν Βαν Μπιούρεν, Μίλαρντ Φίλμορ, Θεόδωρος Ρούσβελτ, Φραγκλίνος Ρούσβελτ, Ντόναλντ Τραμπ) και η Μασαχουσέτη στην τέταρτη με συνολικά τέσσερις προέδρους (Τζον Άνταμς, Τζον Κουίνσι Άνταμς, Τζον Φ. Κένεντι, Τζορτζ Χ.Ο. Μπους). Η πρώτη πεντάδα των πολιτειών της Αμερικής με τους περισσότερους εκλεγμένους Προέδρους συμπληρώνεται από τη Βόρεια Καρολίνα με δύο Προέδρους (Τζέιμς Πολκ, Άντριου Τζόνσον).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ