Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Έτοιμος ο Δήμος Καλαμαριάς για τα σχολεία


Καθόλα έτοιμος να ανοίξει με ασφάλεια τα γυμνάσια και λύκεια της περιοχής του είναι ο Δήμος Καλαμαριάς. Έχουν ήδη μοιραστεί μάσκες, που αντιστοιχούν δύο σε κάθε μαθητή, δύο σε κάθε καθηγητή, αλλά και στο βοηθητικό προσωπικό. Όλες οι σχολικές μονάδες έχουν προμηθευτεί από 50 l απολυμαντικού, ενώ οι καθαρίστριες είναι όλες στις θέσεις τους. Παράλληλα είναι σε ετοιμότητα να παρέμβει και να προχωρήσει άμεσα σε απολυμάνσεις, όπου προκύπτει πρόβλημα.

Όμως ο Δήμος Καλαμαριάς προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, φροντίζοντας όχι μόνο για τη σωματική υγεία των μαθητών, αλλά και για την ψυχική τους υγεία. Ο Συμβουλευτικός Σταθμός για γονείς, παιδιά και εφήβους της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια βίου Μάθησης διοργανώνει το 1ο Project με θέμα: «Το άγχος στα σχολεία την περίοδο του κορωνοϊού». Το Project αφορά το άγχος που καταβάλλει εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς μαθητών κατά την περίοδο του covid-19 και περιλαμβάνει ομιλίες, workshops και δράσεις. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές των Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Καλαμαριάς. Το Project θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom, google meet και skype.

«Είμαστε σε συνεχή κινητικότητα για την προστασία των πολιτών. Μαθητές και γονείς δεν έχουν να φοβούνται τίποτα, γιατί έχουμε πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα. Η συνεργασία Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας με κλιμάκια του ΕΟΔΥ είναι συνεχής και ήδη έχουμε διεξάγει όλο αυτό το διάστημα χιλιάδες tests σε υπαλλήλους, αλλά και γενικά στους κατοίκους του Δήμου. Η Καλαμαριά είναι σε πολύ καλό επίπεδο και συνεχίζοντας τους ελέγχους, νιώθουμε ασφαλέστεροι κι αισιοδοξούμε για το αύριο» δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Τα rapid tests θα συνεχιστούν και αυτήν την εβδομάδα 4-5&6/1/2021 με drive through στην περιοχή του Φοίνικα, μπροστά από τα ΚΑΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ