Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ρεκόρ ταχύτητας από το SSC Tuatara με 455,3 χλμ./ώρα


Μετά την περσινή προσπάθεια για την κατάρριψη του ρεκόρ ταχύτητα η οποία αμφισβητήθηκε από πολλούς η SSC επέστρεψε γράφοντας με το εκρηκτικό Tuatara την εκπληκτική τιμή των 455,3 χλμ./ώρα.

Η περσινή προσπάθεια του SSC Tuatara είχε αμφισβητηθεί καθώς πολλοί ήταν αυτοί που ισχυρίζονταν πως το video που είχε δοθεί στη δημοσιότητα δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο σχετικά με την επίδοση που είχε επιτευχθεί. Έτσι ο CEO της SSC, Jerod Shelby αποφάσισε την επανάληψη του εγχειρήματος ώστε αυτή τη φορά να μην υπάρχει καμία διαφωνία.

Η δεύτερη προσπάθεια έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο στον αεροδιάδρομο των ειδικών εγκαταστάσεων του διαστημικού κέντρου Κένεντι στη Φλόριντα όμως δεν ολοκληρώθηκε λόγω ενός προβλήματος στον V8 κινητήρα των 5.9 λίτρων που αποδίδει 1.768 ίππους με καύσιμο αιθανόλη Ε85 και 1.360 ίππους με βενζίνη 91 οκτανίων. Ωστόσο η προσπάθεια επαναλήφθηκε στις 17 Ιανουαρίου και η εταιρία ανακοίνωσε πως σε αυτή το Tuatara κινούμενο και στις δύο αντίθετες κατευθύνσεις κατάφερε να σημειώσει μέση ταχύτητα 455,3 χλμ./ώρα.Αν και η επίδοση είναι χαμηλότερη από την αρχική (η μέση ταχύτητα ήταν 508,7 χλμ./ώρα) δεν παύει να είναι παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε από το 2017 το Koenigsegg Agera RS με 446,97 χλμ./ώρα. Μάλιστα το Tuatara κατέρριψε και το ρεκόρ απόλυτης ταχύτητας των 457,94 χλμ./ώρα του Agera RS καθώς στις μια από τις δύο κατευθύνσεις η μέγιστη ταχύτητα έφθασε τα 460,4 χλμ./ώρα.Για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση της επίδοσης η καταγραφή των δεδομένων έγινε με εξοπλισμό της φημισμένης Racelogic με μονάδα συλλογής δεδομένων με συχνότητα 100Hz. Πάντως είναι πιθανό πολύ σύντομα να δούμε και αυτό το ρεκόρ να σπάει καθώς η Hennessey με το Venom F5 και η Koenigsegg με το Jesko Absolut ισχυρίζονται πως μπορούν να ξεπεράσουν τα 500 χλμ./ώρα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ