Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

6 εύκολοι τρόποι να ξεβουλώσετε μια τουαλέτα χωρίς βεντούζα


 Διαβάστε 6 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε το δυσάρεστο πρόβλημα μιας βουλωμένης λεκάνης γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε βεντούζα:


1. Το υγρό πιάτων είναι φίλος σας

Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, ρίξτε στη βουλωμένη λεκάνη περίπου μισή κούπα υγρό πιάτων. Το γλιστερό σαπούνι λιπαίνει την επιφάνεια και βοηθάει πολύ στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων.


2. Προσθέστε καυτό νερό

Εάν το υγρό πιάτων δεν μπορεί από μόνο του να περιορίσει την ζημιά, ένας κουβάς με καυτό νερό θα συμβάλλει στην απομάκρυνση των υλικών που προκάλεσαν το βούλωμα.


3. Χρησιμοποιήστε μια κρεμάστρα αντί της βεντούζας

Μια απλή συρμάτινη κρεμάστρα μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο αποτελεσματικό εργαλείο από τη βεντούζα σε αυτές τις περιπτώσεις. Λύστε την κρεμάστρα και τεντώστε την μέχρι να γίνει μια ευθεία και ετοιμαστείτε για δουλειά.


4. Όταν όλα έχουν αποτύχει, η σόδα είναι σύμμαχός σας

Ένας άλλος τρόπος να ξεμπερδεύετε γρήγορα με το ξεβούλωμα της λεκάνης είναι να ρίξετε μέσα σε αυτήν μια κούπα μαγειρικής σόδας και δύο κούπες ξύδι. Αφήστε το «εκρηκτικό» μίγμα να δράσει για περίπου ένα μισάωρο. Μπορείτε έπειτα να ξεβγάλετε με το προαναφερθέν καυτό νερό.


5. Εκτοξεύστε νερό με πίεση χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό μπουκάλι

Το κόλπο αυτό θέλει λίγη προσοχή και πρέπει να το εκτελείτε πάντα φορώντας γάντια.

Αφού αδειάσετε το νερό της τουαλέτας, μεταφέροντάς το με κάποιο δοχείο σ’ ένα μεγαλύτερο κουβά, γεμίστε με νερό ένα μεγάλο πλαστικό μπουκάλι.

Καλύψτε το άνοιγμα του μπουκαλιού με τον αντίχειρά σας και τοποθετήστε το μπουκάλι οριζοντίως στον πάτο της τουαλέτας, με το στόμιό του να «κοιτάζει» το άνοιγμα προς τον σωλήνα της αποχέτευσης.

Απελευθερώστε στην συνέχεια το στόμιο του μπουκαλιού, πιέζοντάς το ώστε το νερό να εκτοξευτεί με πίεση προς τον σωλήνα.


6. Χρησιμοποιήστε…νεροπίστολο

Όσο αστείο και αν σας φαίνεται, ένα καλό…νεροπίστολο μπορεί να βοηθήσει τόσο στην αποστράγγιση του νερού της τουαλέτας πριν το ξεβούλωμα, όσο και στην εκτόξευση νερού που θα βοηθήσει στο να ξεβουλώσει η λεκάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ