Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Φιλέτο λεμονάτο στο τηγάνι

Ο συντομότερος τρόπος για να φάτε ένα υπέροχο πιάτο με τρυφερό κρέας φιλέτο. Μια τηγανιά υγιεινή και πεντανόστιμη.
Υλικά
  • 700 γραμμάρια φιλέτο μοσχαρίσιο σε λωρίδες
  • 2 μπουκέτα μπρόκολο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • Μπούκοβο, μαϊντανός, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι

Μαρινάδα για το φιλέτο: 
1/3 φλυτζανιού σάλτσα σόγιας, 
1/2 φλυτζανιού ελαιόλαδο, 
1 κουταλιά μπούκοβο [προαιρετικά]


Εκτέλεση
Ξεκινάμε από την μαρινάδα του φιλέτου: αφού κόψετε το φιλέτο σε λωρίδες, βυθίστε το σε μπολ με όλα τα υλικά της μαρινάδας για 30 λεπτά ως 1 ώρα
Στο μεταξύ πλύντε καλά το μπρόκολο και βράστε τα μπουκετάκια για 1 ή 2 λεπτά σε νερό που βράζει και μετά περάστε τα σε κρύο νερό βρύσης
Βάλτε το ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο σε τηγάνι
Τηγανίστε το φιλέτο, χωρίς τα υγρά της μαρινάδας, 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά -Βγάλτε το φιλέτο στην άκρη
Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι -Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα υγρά της μαρινάδας
Αφήστε να πάρει μια βράση και προσθέστε το μπρόκολο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ώσπου το μπρόκολο να ροδίσει και η σάλτσα να σωθεί
Προσθέστε το φιλέτο στο τηγάνι, ρίξτε το θυμάρι, λίγο ακόμη μαϊντανό, προαιρετικά λίγο ακόμη μπούκοβο και φετούλες λεμόνι, ανακατέψτε καλά, έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ