Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Αγώνα Δρόμου Μνημείων Υedi Kule Conquest 2019

Περισσότεροι από 330 αθλητές συμμετείχαν την Κυριακή στον Αγώνα Δρόμου Μνημείων Υedi Kule Conquest 2019 που συνδιοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης με τιμώμενο πρόσωπο το δρομέα Γιάννη Ποιμενίδη.

Τον ρυθμό φέτος για τους δρομείς και τους διοργανωτές έδωσαν οι τυμπανιστές της μπάντας BATALA SALONICA, ενώ η εκκίνηση για τους αθλητές δόθηκε από κοινού, συμβολικά, από την Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης -Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου και τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργο Σκιαδαρέση.

Οι δρομείς ένωσαν με τον αγώνα τους οχτώ από τα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης, έξι εκ των οποίων συμπεριλαμβάνονται στον Κατάλογο Μνημείων της UNESCO που αποτελούν τον πυρήνα του μηνύματος που εκπέμπει η διοργάνωση και δεν είναι άλλο από την ανάδειξη της ομορφιάς και του ιστορικού-πολιτιστικού πλούτου της περιοχής, τη διατήρηση, την προστασία και την (τουριστική) αξιοποίησή τους.
Μονή Βλατάδων,  Όσιος Δαβίδ, Βυζαντινό Λουτρό, ναός του Αγίου Νικολάου του Ορφανού, Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων Χαμιδιέ (περιοχή Ισλαχανέ), Κήποι του Πασά,  Πύργος της Αλύσεως (Τριγωνίου) και Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ) στην ακρόπολη της Θεσσαλονίκης ήταν η διαδρομή των 5,6 χλμ. που κάλυψαν οι αθλητές.

«Και φέτος καταφέραμε να στρέψουμε το ενδιαφέρον του κόσμου στο Επταπύργιο της Ακρόπολης της Θεσσαλονίκης και στην Άνω Πόλη, κι αυτό το πετύχαμε με τον Αγώνα Δρόμου Μνημείων στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Μνημείων που ακολούθησε των πρώτων μας εκδηλώσεων και σήμερα με το Φεστιβάλ Επταπυργίου που φιλοδοξεί να φέρει έναν άλλο αέρα στην πόλη», ανέφερε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύσεων του Αγώνα Δρόμου Μνημείων Yedi Kule Conquest 2019 η κα Βούλα Πατουλίδου.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν από την κα Βούλα Πατουλίδου, το βουλευτή Τάσο Κουράκη ,τον κ. Γ. Σκιαδαρέση, τον κ. Τάσο Ορφανίδη και την κ. Δ. Γρηγοριάδου βραβεία και διακρίσεις στους:

  • Γιάννη Ποιμενίδη, για την εθελοντική του προσφορά,
  • Βαγγέλη Αμεράνη, για το video του Αγώνα Δρόμου Μνημείων,
  • Παναγιώτη Παπαχρήστου, Σπαρταθλητή, για την εθελοντική παρουσία του στο βίντεο του Αγώνα Δρόμου Μνημείων,
  • Χρήστο Βασιλειάδη, καθηγητή του ΠΑΜΑΚ (Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων) για την έρευνά του σχετικά με τον Αγώνα Δρόμου Μνημείων
  • την μπάντα BATALA SALONICA, για το προσκλητήριο που απηύθυναν τυμπανίζοντας γύρω από το Επταπύργιο, την εκκίνηση ενός απ’ τους μοναδικούς Αγώνες Δρόμου Μνημείων στον κόσμο, και
  • τους ΦΙΛΟΥΣ της ΦΥΣΗΣ, για τα χορευτικά και την συμμετοχή τους.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Αγώνα Δρόμου Μνημείων αποφασίστηκε να παραταθεί μέχρι τέλος Ιουλίου η ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Yedi Kule Conquest Photos». Η έκθεση, σε συνεργασία και με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, φιλοξενεί στιγμιότυπα του Διεθνούς Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης 2018 από 17 φωτογράφους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ