Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Κεφτεδάκια, στρογγυλά, αυθεντικά και με παραλλαγή

Όλοι έχουν από μια συνταγή για κεφτεδάκια. Υπάρχουν ωστόσο απαράβατοι κανόνες για το αυθεντικό κεφτεδάκι, στην ελληνική κουζίνα, ώστε να μην είναι ξερό, άνοστο, ή σαν μπαλάκι του τένις!

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για κλασικούς κεφτέδες.

Υλικά
  • 2 φέτες ξερό ψωμί
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 700 γραμμάρια κιμά (μείξη βοδινού και αρνίσιου κιμά, καλύτερα)
  • 1 κουταλιά δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ελάχιστο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Μουλιάστε το ξερό ψωμί στο γάλα, σε βαθύ μπολ -Το γάλα είναι μεγάλο μυστικό για μαλακούς κεφτέδες
Μη βάλετε υπερβολικό ψωμί, αποτυγχάνουν οι κεφτέδες
Βάλτε τον κιμά σε μπολ, προσθέστε δυόσμο, μαϊντανό, αυγά, κρεμμύδι, χοντρό αλάτι, πιπέρι, λίγο χυμό λεμονιού και το ψωμί που έχει προηγουμένως στίψει καλά
Αναμείξτε τα υλικά πολύ καλά, με τα χέρια, χωρίς ωστόσο να σφίξετε πολύ το μείγμα
Με τα χέρια σχηματίστε κεφτεδάκια, στο μέγεθος που τα θέλετε
Τα κεφτεδάκια ζουν στην κατάψυξη, πολύ καλά, για αρκετές μέρες
Γίνονται τηγανητά ή και ψητά στο φούρνο

Τα ίδια αυτά κεφτεδάκια μπορείτε να τα κάνετε και κοκκινιστά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ