Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΝΔ: Η κυβέρνηση συγκαλύπτει το σκάνδαλο Καμμένου

«Η κυβέρνηση θα πρέπει τελικά να απαντήσει σε κάτι πολύ απλό: αν όντως πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο γιατί οι βουλευτές της κάνουν ό,τι μπορούν για να μην διερευνηθεί η υπόθεση;», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης του «σκανδάλου Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ΝΔ σημειώνει ότι στη συζήτηση που έγινε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, επανέφερε το αυτονόητο - όπως λέει - αίτημά της για την κλήση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, συμπεριλαμβανομένων του Πάνου Καμμένου, αλλά και του μεσάζοντα και καταδικασμένου για λαθρεμπόριο, Βασίλη Παπαδόπουλου.

Και συνεχίζει η Πειραιώς: «Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ωστόσο, εφηύραν ξαφνικά ένα νέο επιχείρημα, μήπως και αποφύγουν την κλήση των εμπλεκομένων, ισχυριζόμενοι τάχα ότι η επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα επί του θέματος. Το επιχείρημα αυτό από μόνο του εκθέτει τα πραγματικά κίνητρα των βουλευτών της πλειοψηφίας, και της προέδρου της επιτροπής, κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, καθώς υπενθυμίζεται ότι με τρόπο τελείως προσχηματικό, και σε προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής, οι ίδιοι βουλευτές είχαν επικαλεστεί διαδικαστικά ζητήματα για να απορρίψουν την αίτηση της Νέας Δημοκρατίας. Τότε μάλιστα είχαν ζητήσει τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, το οποίο όμως τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή της δυνατότητας κλήσης των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου».

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση υπάρχει και η εξής δήλωση του βουλευτή της ΝΔ και μέλους της επιτροπής Μάκη Βορίδη: «Έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Φαλκιδεύουν τη Δημοκρατία. Κάνουν ό,τι μπορούν εναντίον του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να μην ασκηθούν τα δικαιώματα της μειοψηφίας. Είναι ντροπή αυτό το οποίο κάνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ