Υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος να διατηρήσεις για πολύ καιρό φρέσκο το ψωμί σαν να βγήκε μόλις από το φούρνο.
Και αυτό ο τρόπος περιλαμβάνει τον... καταψύκτη σου.
Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να μην... πεις το ψωμί ψωμάκι.
Μέσα σε 24 ώρες το πολύ, κόψτε σε φέτες το ψωμί. Μη βάλετε το ψωμί στην κατάψυξη ολόκληρο, γιατί μετά δεν θα μπορείτε να το κόψετε.
Χρησιμοποιήστε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάλτε τις φέτες πάνω και βάλτε το στην κατάψυξη ξεσκέπαστο μέχρι να παγώσουν. Το χαρτί θα εμποδίσει την ψίχα από το να κολλήσει στο ταψί και τις φέτες μεταξύ τους.
Όταν οι φέτες παγώσουν, βάλτε τες σε σακούλα που κλείνει, βγάζοντας τον αέρα.
Όταν σας έρθει η όρεξη για λίγο ψωμάκι, βγάλτε όσες φέτες θέλετε και αφήστε τες σε θερμοκρασία δωματίου ή κατευθείαν στην τοστιέρα.
Η υφή του ψωμιού θα είναι σαν του φρέσκου και όχι σαν αυτό της δεύτερης μέρας.
Και αυτό ο τρόπος περιλαμβάνει τον... καταψύκτη σου.
Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να μην... πεις το ψωμί ψωμάκι.
Μέσα σε 24 ώρες το πολύ, κόψτε σε φέτες το ψωμί. Μη βάλετε το ψωμί στην κατάψυξη ολόκληρο, γιατί μετά δεν θα μπορείτε να το κόψετε.
Χρησιμοποιήστε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάλτε τις φέτες πάνω και βάλτε το στην κατάψυξη ξεσκέπαστο μέχρι να παγώσουν. Το χαρτί θα εμποδίσει την ψίχα από το να κολλήσει στο ταψί και τις φέτες μεταξύ τους.
Όταν οι φέτες παγώσουν, βάλτε τες σε σακούλα που κλείνει, βγάζοντας τον αέρα.
Όταν σας έρθει η όρεξη για λίγο ψωμάκι, βγάλτε όσες φέτες θέλετε και αφήστε τες σε θερμοκρασία δωματίου ή κατευθείαν στην τοστιέρα.
Η υφή του ψωμιού θα είναι σαν του φρέσκου και όχι σαν αυτό της δεύτερης μέρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ