Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Οι εγκαταστάτες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στην ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΕ (φωτογραφίες)

Το μοναδικό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Τμήμα Εγκαταστατών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΕ στο Βορεινό Αλμωπίας.

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ενημερώθηκαν διεξοδικά για τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου, για εγκατεστημένη ισχύ του, τον τρόπο συντήρησης αλλά και τις προοπτικές του κλάδου.

Την ξενάγηση στους χώρους της ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΕ ανέλαβε δίνοντας το προσωπικό του στίγμα ο κ. Σηφάκης τόσο ως ιδιοκτήτης, όσο και ως μέλος των αντίστοιχων επιτροπών του ελληνικού κοινοβουλίου, με διττή ιδιότητα αυτή του βουλευτή αλλά και αυτή του πρώην προέδρου του Συνδέσμου Μικρών ΥδροΗλεκτρικών Έργων ΕΣΜΥΕ.

Την εκπαιδευτική επίσκεψη εισηγήθηκαν και προετοίμασαν οι εκπαιδευτές του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ κ. Ρομοσιός Γ. και Γιαννακούλης Ι. ενώ το παρών έδωσε και η διοίκηση του ΙΕΚ με τον διευθυντή της υπηρεσίας κ. Γιόρτσο .

Οι σπουδαστές μας απέκτησαν μια ανεκτίμητη εμπειρία στο υδροηλεκτρικό στο Βορεινό Αλμωπίας και τέθηκαν προς συζήτηση ζητήματα τόσο για το ενεργειακό μίγμα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας αλλά και οι πολιτικές που προωθούν το επάγγελμα του εγκαταστάτη υδροηλεκτρικών, αιολικών, γεωθερμικών και φωτοβολταϊκών διατάξεων.

Τέλος, ο διευθυντής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ κ. Γιόρτσος πρότεινε τη διεξαγωγή ημερίδας σχετική με την ενημέρωση των πολιτών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις επαγγελματικές ευκαιρίες που ανοίγονται ειδικά για τους νέους της περιοχής μας που θα ασχοληθούν με το μοντέρνο αυτό αντικείμενο, πρόταση που αποδέχθηκε με θέρμη ο κ. Σηφάκης.

ΤΟ ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ευχαριστεί θερμά τόσο τον κ. Σηφάκη όσο και την ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΕ για τη φιλοξενία και την επαγγελματική ενημέρωση που ένθερμα πρόσφερε στους σπουδαστές μας.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ