Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Αυξημένη η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Νέα δημοσκόπηση της Pulse

Νέα δημοσκόπηση πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του Action 24 και το αποτέλεσμα δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 11 μονάδες διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων ψηφοδελτίων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, με 8 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου (με όλες τις απαντήσεις) η ΝΔ προηγείται με 29%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19% . Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 1,5% ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση.



Στην πρόθεση ψήφου με Αναγωγή επί των Εγκύρων (Χωρίς Λευκό/Άκυρο/Αποχή) η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι ποσοστού 21% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9%, η Χρυσή Αυγή με 8,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 2% ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση. Tο ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 8,5%.



Τέλος στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 32% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 41% απαντά κανένας από τους δύο.



Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα αποτελέσματα για την χρήση του ονόματος «Μακεδονία». Αντίθετοι σε μία σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, εμφανίζεται το 59% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του καναλιού Action 24, με το 35% να δηλώνει ότι συμφωνεί.



Στην ίδια δημοσκόπηση το 65% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τα συλλαλητήρια και αντίστοιχες ενέργειες για το «Σκοπιανό». Ανάμεσά τους και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σε ποσοστό 57% κρίνουν σίγουρα και μάλλον θετικά τα συλλαλητήρια. Μάλιστα, το 72% των ερωτηθέντων θεωρούν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πολύ ή αρκετά σημαντικό για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ