Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση «Γυναίκες και Διαβήτης – Δικαίωμά μας ένα υγιές μέλλον» υπό την αιγίδα του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία

Εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες και Διαβήτης – Δικαίωμά μας ένα υγιές μέλλον» διοργανώνει ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών, αύριο, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:00, στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Βασ. Σοφίας 11 (είσοδος από Σέκερη).

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2017, τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Δημήτριος Κρεμαστινός, ενώ γυναίκες επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων θα αναπτύξουν ζητήματα όπως οι διαφορές της πάθησης του διαβήτη στα δύο φύλα, οι λόγοι των διακρίσεων που δέχονται οι γυναίκες στον χώρο της υγείας και η φροντίδα των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων/ουσών στην εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο με θέμα «Ο φεμινισμός στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις».

Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα βρίσκονται νοσηλεύτρια και παιδοψυχολόγος για να απασχολήσουν δημιουργικά παιδιά ηλικίας 3-12 ετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ