Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ημερίδα και θεατρική παράσταση για την πολλαπλή σκλήρυνση - Εκδήλωση για τα παιδιά με διαβήτη

Απαντήσεις σε ερωτήματα για την πολλαπλή σκλήρυνση που απασχολούν τους ασθενείς, τις οικογένειές τους αλλά και τους θεράποντες γιατρούς θα δώσουν οι ειδικοί επιστήμονες που θα πάρουν μέρος στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «Πολλαπλή Σκλήρυνση: Άλλος τρόπος ζωής».

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο του ΓΝ Παπαγεωργίου, διοργανώνεται από τη Μονάδα Πολλαπλής Σκλήρυνσης της Νευρολογικής Κλινικής, με την συμμετοχή του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου «Η Αντηρίδα», την συνδιοργάνωση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι τα τελευταία νέα για την πολλαπλή σκλήρυνση, οι συνυπάρχουσες παθήσεις, οι εναλλακτικές θεραπείες, η υποστήριξη των ασθενών, η φυσική αποκατάσταση και η συμβολή της άσκησης, του χορού και της μουσικής.

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση ψυχής που θα κάνει η Βερόνικα- Στυλιανή Αποστόλου, πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς, φοιτήτρια Νομικής και συγγραφέας του παιδικού μυθιστορήματος με τίτλο «Η σκληρή κυρία Πλάκα». Μέσα από το αλληγορικό της παραμύθι, η εγκυμονούσα συγγραφέας, που διανύει την καλύτερη περίοδο της ζωής της καθώς σύντομα θα φέρει στον κόσμο την μικρή της νεράιδα, προσπαθεί να απομυθοποιήσει την σκλήρυνση κατά πλάκας στα μάτια μικρών και μεγάλων. Βραβευμένη από την UNESCO για το αισιόδοξο μήνυμα που μεταφέρει μέσω του πολιτισμού, η κ. Αποστόλου θα ζωντανέψει το παραμύθι της στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, όπου η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους Ορεστικού θα μεταφέρει την παράσταση από το βιβλίο της στο σανίδι.


Εκδήλωση για τα παιδιά με διαβήτη

Τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα όσον αφορά στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 θα παρουσιαστούν στην ενημερωτική εκδήλωση για τα παιδιά και τους εφήβους με σακχαρώδη διαβήτη, που διοργανώνει, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, το Διαβητολογικό Ιατρείο Παιδιών και Εφήβων της Δ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Α.Π.Θ. 
Στη διάρκειά της θα δοθούν πρακτικές συμβουλές για τη διαχείριση της πάθησης, καθώς και οδηγίες διατροφής. Οι εργασίες ξεκινούν στις 10 και θα διαρκέσουν έως τις 2 το μεσημέρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ