Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Οι εργαζόμενοι στην Amazon λιποθυμούν από την εξάντληση

Αφόρητες συνθήκες εργασίας, με υπαλλήλους που κοιμούνται όρθιοι στα πόστα τους, που λιποθυμούν από την εξάντληση και που φεύγουν από τη δουλειά με ασθενοφόρα, κατέγραψε σε μυστική έρευνά του δημοσιογράφος της «Sunday Mirror» στις αποθήκες της Amazon στο Τίλμπουρι του Εσεξ.

Η εταιρία, που με τις πωλήσεις της τη Μαύρη Παρασκευή έκανε την περιουσία του ιδιοκτήτη της Τζεφ Μπέζος να ξεπεράσει τα 100 δισ. δολάρια, υποσχέθηκε βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των αμοιβών των εργαζομένων της, αλλά, όπως διαπίστωσε ο δημοσιογράφος, η εβδομάδα των 55 ωρών εργασίας είναι εφιαλτική για τους υπαλλήλους της.

Βασανιστικοί στόχοι

Στις πέντε εβδομάδες που διήρκεσε η έρευνα οι στόχοι που τίθενται στους εργαζομένους παρέμεναν βασανιστικοί, αφού καλούνταν να διεκπεραιώνουν 300 παραγγελίες την ώρα, ώστε να καλυφθεί ο ετήσιος στόχος των 1.200.000 τεμαχίων. Η πίεση ασκείται με οθόνες που τους υπενθυμίζουν πόσα τους λείπουν για να πιάσουν τους στόχους, ενώ, για να χάνουν την αίσθηση του χρόνου, τα ρολόγια είναι καλυμμένα και δεν υπάρχει φυσικό φως.

Η αποθήκη στο Τίμπουρι, η μεγαλύτερη της εταιρίας στην Ευρώπη, ισούται σε μέγεθος με 11 γήπεδα ποδοσφαίρου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να περπατούν πάνω από 200 μέτρα για να φτάνουν στην πλησιέστερη τουαλέτα. Οπως επισημαίνεται στο σχετικό ρεπορτάζ, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι ότι οι εργαζόμενοι στην Ιταλία και τη Γερμανία άρχισαν απεργία για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εργασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ