Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Συμμετοχή του Ολυμπιακού Μουσείου στο ''Open House Thessaloniki''

Η συμμετοχή του Ολυμπιακού Μουσείου στο έκτο ''Open House Thessaloniki'' ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Περισσότεροι από 200 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να γνωρίσουν τις αθέατες πλευρές του Ολυμπιακού μας Μουσείου. Οι εθελοντές του ''Open House'' ξενάγησαν τους επισκέπτες και ανέδειξαν εκείνα τα μυστικά της αρχιτεκτονικής γραφής, που δεν είναι ορατά με την πρώτη ματιά αλλά καθοδηγούν το βίωμα του δομημένου χώρου.

Οι αρχιτεκτονικοί χειρισμοί αποκτούν ιδιαίτερο νόημα στην περίπτωση των μουσείων καθώς σκιαγραφούν την αφήγηση της έκθεσης και αναδεικνύουν όλα εκείνα που μπορεί κανείς να αναγνώσει στην εκάστοτε συλλογή. Αυτή η διαφορετική οπτική γωνία θέασης της έκθεσης αποκαλύφθηκε στους επισκέπτες του Open House, οι οποίοι εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το αμφιθέατρο του Μουσείου - ένα από τα πιο σύγχρονα της πόλης - αλλά και τις αίθουσες εκδηλώσεων και τους χώρους των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Την αυλαία άνοιξαν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου τα οργανωμένα εκπαιδευτικά τμήματα, στο πλαίσιο του ''Open School''. Τις επόμενες δύο μέρες μεμονωμένοι επισκέπτες, ενήλικες αλλά και οικογένειες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν με διαφορετικό τρόπο το μοναδικό στη χώρα Ολυμπιακό Μουσείο.

Ο διαγωνισμός ''Open Photo'' με θέμα «Παράθυρο στην πόλη» τρέχει μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να συμμετέχουν ανεβάζοντας τις φωτογραφίες τους στο instagram γράφοντας #alumil_oht2017.

Ευχαριστούμε θερμά τόσο τους εθελοντές του ''Open House'' όσο και τους επισκέπτες που επέλεξαν να επισκεφτούν το Μουσείο μας ανάμεσα σε εκατό άλλα κτήρια της πόλης και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ