Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Λουκάνικα με πουρέ

Μια συνταγή τόσο απλή και τόσο νόστιμη!

Υλικά

για τον πουρέ
  • 1 κιλό πατάτες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

για τα κρεμμύδια
  • 4 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 100-150 ml νερό

για τα λουκάνικα
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 500 ml νερό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 4 μικρά λουκάνικα χωριάτικα

Εκτέλεση


για τον πουρέ

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 5 εκ.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, αρκετό αλάτι και τις πατάτες και τις βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, εώς ότου μαλακώσουν.
Μόλις ετοιμαστούν, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε για 5 λεπτά στο σουρωτήρι, εώς ότου φύγει όλη η υγρασία.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια σήτα ή μύλο για πουρέ και την κρέμα γάλακτος. Με τη βοήθεια μιας πλαστικής χούφτας περνάμε τις πατάτες, έτσι ώστε ο πουρές να γίνει λείος.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε μέσα τον πουρέ και ανακατεύουμε με μία κουτάλα για 1-2 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ακόμα πιο λεία υφή και αλατοπιπερώνουμε.


για τα κρεμμύδια

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά καραμελώνουμε τα κρεμμύδια με τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο. Προσθέτουμε και το βούτυρο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 100-150 ml νερό και τα αφήνουμε 20 λεπτά να καραμελώσουν.
Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη.


για τα λουκάνικα

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το λουκάνικο. Μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, τον ζωμό και το νερό και ανακατεύουμε ξανά.
Τέλος στήνουμε το πιάτο μας βάζοντας τον πουρέ στο κάτω μέρος και από πάνω τα λουκάνικα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τη σάλτσα μας!



akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ