Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Πώς να κάνετε τους τέλειους γίγαντες

Αν έχετε αγωνία για το αποτέλεσμα κάθε φορά που φτιάχνεται γίγαντες στο φούρνο, αναρωτηθείτε αν γνωρίζετε αυτό το κόλπο.

Καταρχήν, πολύ βασικό, βάζουμε τους γίγαντες από το απόγευμα τις προηγούμενης μέρας σε αρκετό νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει σόδα, να μουσκέψουν.

Την επόμενη ημέρα τους ξεπλένουμε καλά και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, ξαφρίζοντάς τους, για περίπου 40'.
Στη συνέχεια τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα στο ταψί ή το πυρέξ και τους ψήνουμε στο φούρνο.

Δείτε μια ολοκληρωμένη συνταγή:

Υλικά

  • 500 γρμ. φασόλια γίγαντες
  • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
  • 250 γρμ. τριμμένη ντομάτα ή έτοιμο ντοματοπελτέ
  • 2-3 κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένο ντοματοπελτέ, διαλυμένο με λίγο νερό
  • μαΐντανό και άνιθο ψιλοκομμένο
  • 2-3 μέτρια καρότα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλλα

Οδηγίες
Μουλιάζουμε από το βράδυ τους γίγαντες (με λίγη σόδα αν θέλουμε)
Την επόμενη μέρα τους βράζουμε σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν, αλλάζοντας το πρώτο νερό.
Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το ψιλοκομμένακρεμμύδι, σκόρδο και πιπεριές, τα καρότα σε φετούλες, τη δάφνη, και αφήνουμε να βράσουν λίγο.
Έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα (σε πελτέ και συμπυκνωμένη), αφήνουμε πάλι να πάρει μια βράση, και τέλος το ελαιόλαδο, τον άνιθο και μαΐντανό, και τα μπαχαρικά.
Αδειάζουμε σε ένα πυρέξ, και ψήνουμε στους 160°C για 1 με 1/2 ώρα περίπου, μέχρι να τραβήξει το φαγητό το περισσότερο ζουμί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ