Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Στη Λευκωσία η δεύτερη Τριμερής Συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, μεταβαίνει σήμερα στη Λευκωσία προκειμένου να μετάσχει στη δεύτερη Τριμερή Συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, η οποία θα λάβει χώρα στην κυπριακή πρωτεύουσα αύριο, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Τριμερούς Συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Συλλούρη, του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Βούτση και του  Προέδρου της Κνέσετ κ. Edelstein, πρόκειται να τεθούν ζητήματα τόσο γενικής συνεργασίας, όσο και θέματα που αφορούν τους συγκεκριμένους τομείς των υδάτινων πόρων, της επιχειρηματικότητας, της έρευνας, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης.

Η δεύτερη Τριμερής Συνάντηση έρχεται να διευρύνει τον σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των κοινοβουλίων Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, ο οποίος άνοιξε τον Ιανουάριο του 2017 στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια της πρώτης Συνάντησης, όπου και υπεγράφη η Κοινή Διακήρυξη Συνεργασίας μεταξύ των τριών κοινοβουλίων.


Παράδοση του ψηφιοποιημένου αρχείου του Φακέλου της Κύπρου στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση

Στο πλαίσιο της παρουσίας του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στη Λευκωσία  και κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής το απόγευμα της Πέμπτης, θα γίνει η παράδοση του ψηφιοποιημένου Φακέλου της Κύπρου από τον Προέδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Συλλούρη, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Βούτση.

Νωρίτερα το πρωί θα προηγηθεί συνάντηση των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Κοινοβουλίων για τον Φάκελο της Κύπρου, στην οποία θα συμμετάσχουν από την ελληνική πλευρά ο Γενικός Γραμματέας της ελληνικής Βουλής κ. Κώστας Αθανασίου και  η κ. Ολυμπιάδα Ησαΐα, μέλος της αρμόδιας επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου. Από την κυπριακή πλευρά στη συνάντηση θα λάβουν μέρος ο καθηγητής κ. Πέτρος Παπαπολυβίου, η κ. Ελένη Ηλιάδη, ο κ. Ανδρέας Νεοφύτου και ο κ. Ανδρέας Χειμωνίδης.

Η ψηφιοποίηση του Φακέλου της Κύπρου έγινε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, ενώ η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων της Βουλής των Ελλήνων συνεχίζει να ψηφιοποιεί τα πλούσια ηχητικά ντοκουμέντα του Φακέλου και να επεξεργάζεται το έντυπο υλικό για την έκδοσή του. Οι παραπάνω Επιτροπές συγκροτήθηκαν από τα δύο κοινοβούλια με σκοπό την καταγραφή, ταξινόμηση και ψηφιοποίηση του υλικού που παραδόθηκε στην κυπριακή Βουλή από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση, τον Ιούλιο του 2017. Στη συνέχεια με κοινή απόφαση των δύο Προέδρων θα προχωρήσει η έκδοση του υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ