Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

"Τέσσερεις Εποχές" για το έτος Ελλάδας - Κίνας

Στο πλαίσιο του εορτασμού του Έτους Ελλάδας - Κίνας, στις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, μεγάλη μουσικο - ποιητική εκδήλωση με τίτλο "Τέσσερεις Εποχές" στην οποία θα παρουσιασθούν μελοποιημένα ποιήματα του γνωστού Έλληνα ποιητή Γεωργίου Θέμελη (1900 - 1976), καθώς επίσης και ποιήματα των κορυφαίων Κινέζων ποιητών ΤΑΟ ΓΙΟΥΑΝ ΜΙΝ, ΒΑΝ ΒΕΪ, ΛΙ ΜΠΟ, ΝΤΟΥ ΦΟΥ σε μετάφραση του κ. Ανδρέα Σουπονίτσκι, μαθητή και συνεργάτη του παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΜΕΛΗ (1931 - 2017).

Την εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στο Έτος Ελλάδας - Κίνας, διοργανώνουν το "Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας", ο Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας, η Αμφικτυονία Ελληνισμού, η Εταιρεία Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος και η "Πολιτεία Πολιτισμού" και υποστηρίζεται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας του Ο.Ε.Ε.Θ.

Θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά με γενικό τίτλο "Τέσσερεις Εποχές" μελοποιημένα ποιήματα του Γεωργίου Θέμελη, καθώς και των κορυφαίων Κινέζων ποιητών, ερμηνευμένα από την διακεκριμένη mezzo soprano κ. Αγγελική Καθαρίου και τους μαθητές της, με συνοδεία πιάνου της κ. Χριστίνας Σιδηροπούλου. Συμμετέχει επίσης, η διεθνούς φήμης Χορωδία "ΑΡΜΟΝΙΑ" του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι η μελωδίες των τραγουδιών περιέχουν την Αρχαϊκή φυσιογνωμία τους, από τις πέντε αρχαίες Ελληνικές μουσικές επιγραφές, από το Πήλιο, την Λαυρεωτική, το Ιερό του Ηρακλή Παγκράτη, την Αρχαία Μεσσήνη και τα Βρασνά του νομού Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση που αποτελεί σημαντική προσφορά για τον πολιτισμό και την ιστορία των Ελληνο-Κινεζικών σχέσεων, χαιρετισμό θα κάνουν ο Γενικός Πρόξενος της Κίνας στην Ελλάδα κ. Ζου Ξαολί, ο πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητρίου κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας του Ο.Ε.Ε.Θ. κ. Γιάννης Μανδρίνος, καθώς επίσης ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας κ. Ντίνος Κωστόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας κ. Άγις Κυνηγόπουλος, ο πρόεδρος της Αμφικτυονίας Ελληνισμού κ. Δημήτρης Μπουκώνης, ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Δαφνομήλης και η πρόεδρος της Πολιτείας Πολιτισμού κ. Πέπη Ασουριάν. Την εκδήλωση θα προλογίσει η πρόεδρος του Ελληνο-Ρωσικού Κέντρου Πολιτισμού κ. Ναταλία Σουπονίσκαγια. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ