Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Οι «βασίλισσες» του Twerk από την Θεσσαλονίκη μιλάνε στην ThessNews (ΦΩΤΟ + VIDEOS)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ || tsolnaras@gmail.com
Το Twerking συνεχίζει να κατακτά τις χορογραφίες ανά τον κόσμο, έχοντας χαρακτηριστικό παράδειγμα την ομάδα από την Θεσσαλονίκη Twerk Sum Crew που ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος χορού από το 2014.




Σύμφωνα με την δασκάλα Twerk Γιώτα Πουλίδου, στο εξωτερικό το Twerking είναι διαδεδομένο και έχει απήχηση σαν είδος χορού, αλλά στην Ελλάδα οι αντιδράσεις είναι πιο... συντηρητικές. «Στην Ελλάδα το Twerk είναι λίγο... πρωτόγνωρο, ενώ στο εξωτερικό το συγκεκριμένο είδος χορού έχει περισσότερη απήχηση, θεωρείται ως καθημερινή συνήθεια και ο κόσμος το έχει δεχτεί εδώ και καιρό» δηλώνει στην ThessNews.

Η Γ. Πουλίδου ή αλλιώς «Twerk Mama» μαζί με τις μαθήτριες της, Ιωάννα Κωνσταντινίδου, Ευγενία Μωυσιάδου, Δήμητρα Πραμαγκιούλη, Φωτεινή Αυγερινού, Ανίσα Αγκόλη, Βικτόρια Τεσλία, Ραφαηλία Δρακοπούλου αποτελούν την ομάδα Twerk Sum Crew που ξεκίνησε το 2014, αρχικά ως 5 κορίτσια, ενώ πλέον μετράνε 7.



«Ήθελα να μεταδώσω τον χορό και σε άλλα άτομα, γι'αυτό ξεκίνησα την δική μου ομάδα" λέει η ίδια στην ThessNews και συνεχίζει «Όταν έχεις κάποια γνώση παραπάνω τουλάχιστον στον χορό, θέλεις να την μεταδόσεις, έτσι και εγώ αποφάσισα να δημιουργήσω την δική μου ομάδα και να δείξω στα κορίτσια πως να χορεύουν Twerk».


Η αντίδραση του αντίθετου φύλλου

Σύμφωνα με την Ευγενία Μωυσίδου, όταν λέει σε κάποιον που γνωρίζει για πρώτη φορά πως χορεύει Twerk, προκαλεί... «Ενδιαφέρον, όταν λέω ότι χορεύω Twerk, είναι κάτι που τους κάνει εντύπωση, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που δεν είναι «έτοιμοι» να το δεχτούνε» αναφέρει.




Το Twerk είναι εκφραστικό, όπως τα άλλα είδη χορού

Η Ιωάννα Κωνσταντινίδου, κάνει χορό από μικρή ηλικία και ασχολείται και με άλλα είδη, όμως το Twerk για εκείνη, είναι εκφραστικό. «Το Twerk είναι εκφραστικό για εμένα, γιατί εκτονώνεσαι καθώς χρησιμοποιείς ολόκληρο το σώμα σου» λέει στην ThessNews και συνεχίζει λέγοντας πως η αντίδραση του κοινού στο θέμα Twerk, την στεναχωρεί. «Με στεναχωρεί που ο κόσμος το σχολιάζει αρνητικά και το λέω γιατί πιστεύω πως ο κόσμος κάνει τον χορευτή να ντρέπεται, ενώ θα έπρεπε να το αποδέχεται και να τον ωθήσει να συνεχίσει να κάνει αυτό που του αρέσει».




Το Twerk είναι πρόκληση

Όπως αναφέρει η Δήμητρα Πραμαγκιούλη ή αλλιώς Demy, το Twerk είναι πρόκληση και στο χορευτικό κομμάτι, αλλά και στον... κοινωνικό. «Αυτό το είδος χορού (σ.σ. twerk) είναι πρόκληση, σωματική αλλά και κοινωνική. Σωματική γιατί πρέπει να μάθεις να χειρίζεσαι σωστά την λεκάνη και, κοινωνική γιατί πρέπει να μην επηρεάζεσαι από τις αρνητικές γνώμες του κόσμου, αντίθετα, θα πρέπει εσύ να προσπαθήσεις να τους δείξεις πως το Twerk δεν είναι κακό» δηλώνει χαρακτηριστικά. Η Δήμητρα, ξεκίνησε το Twerk σε μία περίοδο όπου... «Δοκίμαζα τα είδη χορού για να δω που θα επιλέξω να στραφώ αποκλειστικά, το Twerk μου τράβηξε την προσοχή, είδα ότι είχα μία... κλίση πάνω σε αυτό και αποφάσισα να γίνω μέλος ομάδας!» τονίζει.




Ο κόσμος φοβάται να ακολουθήσει το πάθος του

Η δασκάλα Γιώτα Πουλίδου, λέει στην σημερινή εποχή μπορείς να γίνεις 'τροφή' για τους αγνώστους. «Ο κόσμος δυστυχώς, φοβάται να ακολουθήσει το πάθος του γιατί φοβάται μην γίνει θύμα σχολιασμού» δηλώνει στην ThessNews. «Ο χορός, σε διαλέγει, αν το κάνεις από μόνος σου, σημαίνει ότι το θέλεις, αλλά θέλει δουλειά, όπως και το Twerk. Χορεύω Twerk κοντά στα 10 χρόνια, πριν καν γίνει επίσημα «είδος» χορού» αναφέρει. Η Γιώτα, πούλησε το αμάξι της για να ταξιδέψει στην Τζαμάικα προκειμένου να διευρύνει τις γνώσεις της στο Twerk. «Πήγα εκεί για να δω την διαφορά που υπάρχει σε σχέση με την Ελλάδα, υπάρχουν σίγουρα άλλα πρότυπα και άλλες παραδόσεις, αλλά το γεγονός ότι έβλεπα 9 και 10 χρονών να κουνάνε το σώμα τους ρυθμικά με την μουσική, με εξέπληξε».


Ο τύπος του σώματος βοηθάει

Η Δήμητρα αναφέρει ότι ο τύπος του σώματος που έχει κάθε κοπέλα που προσπαθεί να μάθει ή να χορέψει Twerk, παίζει ρόλο. «Το σωματότυπο βοηθάει, όσο μεγαλύτεροι είναι γλουτοί, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα, επίσης χρειάζεται να έχεις ραχιαίους και πέρα από το σώμα, χρειάζεται να υπάρχει και η τεχνική!» δηλώνει.



Η στήριξη των δασκάλων

Τα κορίτσια του Twerk Sum Crew αναφέρουν πως υπάρχει υποστήριξη από την δασκάλα, η οποία ωθεί τις νεαρές κοπέλες στο να γίνουν καλύτερες σε αυτό που κάνουν. «Όταν ξεκίνησα Twerk στην αρχή ντρεπόμουν» λέει η Ιωάννα, προσθέτοντας ότι μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι δάσκαλοι της. «Οι δάσκαλοι με ωθούν να το κάνω. Το Twerk είναι ένας χορός που για να το υποστηρίξει ο μαθητής, θα πρέπει να το υποστηρίξει ο δάσκαλος» τονίζει χαρακτηριστικά.


Η ανάλυση της μουσικής

Όπως το Twerk έτσι και κάθε χορός, συνδυάζει τις κινήσεις του σώματος πάνω στον ρυθμό της μουσικής. Η ομάδα Twerk Sum Crew δηλώνει ότι «Όλα έχουν να κάνουν με το Musicality, ουσιαστικά μαθαίνεις να αναλύεις την μουσική και να «πατάς» πάνω σε αυτήν για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα. Στο Twerk οι κυριότερες επιλογές, είναι τα Dance Hall και η Hip Hop» ενώ σύμφωνα με την Δήμητρα, το Twerk απαιτεί "δουλειά, κόπιασα και έκανα πάρα πολλές προπονήσεις για να το μάθω, γιατί το τεχνικό κομμάτι είναι δύσκολο» αναφέρει.




Όταν είναι ομαδικό είναι πιο όμορφο

Το Twerk, χορεύεται και μόνο του, αλλά όταν υπάρχει ομάδα, βγαίνει ομορφότερο αποτέλεσμα σύμφωνα με την δασκάλα Γιώτα Πουλίδου. «Η ομάδα με το στυλ που έχει, μπορεί να διαμορφώσει το Twerk σε κάτι όμορφο και όχι, σε κάτι προκλητικό, που πολλοί μπορεί να θεωρούν». Το Twerk όπως προαναφέρθηκε αποτελεί ένα είδος χορού που θέλει και αυτό χορογραφίες, ωστόσο οι χορογραφίες ομάδας απαιτούν και τα κατάλληλα ρούχα, που παίζουν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. «Το ντύσιμο εν'ώρα Twerking πρέπει να είναι άνετο και ταυτόχρονα να αναδεικνύει τη κίνηση του σώματος κάνοντας και παράλληλα σωστά την κίνηση. Οι κυριότερες επιλογές που θα κάνουμε σε μία χορογραφία, είναι κολάν, φόρμες, κοφτά σορτσάκια και άλλα» δηλώνει στην ThessNews η ομάδα.

Η Twerk Sum Crew, έχει πάρει μέρος σε Street Events, σε χορούς, σε πολλούς Battle διαγωνισμούς με τον πιο πρόσφατο να γίνεται στα μέσα Δεκεμβρίου σε γνωστό μαγαζί της Θεσσαλονίκης, έχει χορέψει στην ανάπαυλα μπασκετικού αγώνα σε συνεργασία με άλλη ομάδα Twerk, ενώ πρόσφατα δημοσίευσαν το τελευταίο τους Video Clip.


Απολαύστε το



H δασκάλα Twerk Γιώτα Πουλίδου
Μας κοινοποιήθηκε από το thessnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ