Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Πόσο αυξάνονται βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης το 2017

«Ποδαρικό» με αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων θα κάνει το 2017, καθώς από 1η Γενάρη θα κάνουν… πρεμιέρα οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων που θα επιφέρουν σημαντικές ανατιμήσεις σε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,70 ευρώ. Στο πετρέλαιο κίνησης η επιβάρυνση θα φτάνει τα 8 λεπτά ανά λίτρο, ενώ στο υγραέριο κίνησης ο ΕΦΚ θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ.

Με τις διεθνείς τιμές των καυσίμων να «σκαρφαλώνουν» επίσης, τους τελευταίους μήνες, αναμένεται να δημιουργηθεί νέο «κύμα» ακρίβειας με πολλούς καταναλωτές να υποστηρίζουν πως πλέον το αυτοκίνητο θα το μετακινούν σε περίπτωση ανάγκης και όχι για καθημερινή χρήση.

Ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου, όπως προκύπτει από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου έχει παρατηρηθεί αύξηση στις τιμές. Συγκεκριμένα στις 2 Δεκεμβρίου η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν στο 1,434, ενώ στις 16 Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στα 1,466 ευρώ.

Την ώρα που οι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει την ανηφόρα, μεγάλη είναι η ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης.

Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας καθώς και το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα άνοιξε η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης, αύξησαν σημαντικά την ζήτηση πετρελαίου με πολλά πρατήρια να έχουν ελλείψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ