Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο

Ελάτε να φτιάξουμε σήμερα ένα μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο, καυτερό και πεντανόστιμο, να ανεβάσουμε το τραπέζι μας και μαζί να γουστάρουμε κρασάκι ή ουζάκι ή τσιπουράκι ή αρωματική ρετσινούλα, ότι τραβάει η καρδούλα μας. Δείτε λοιπόν, πώς θα κάνουμε μπουγιουρντί με συνταγή από την πόλης μας, σπέσιαλ:

Υλικά
200 γρ. φέτα, σε ένα κομμάτι
100 γρ. κασέρι (μακεδονικής παραγωγής, βέβαια), τριμμένο
2 ντομάτες, σε κυβάκια
1 πιπεριά κέρατο καυτερή, σε λεπτές φέτες (με τα σπόρια)
ελάχιστο μπούκοβο
1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα ή 1/2 κουτ. σούπας ξερή, κοπανισμένη
30 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. 
Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τη φέτα, από πάνω την ντομάτα, την πιπεριά και το μπούκοβο. 
Καλύπτουμε με το κασέρι και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ