Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ : ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΕΝΟΣ !

"Δεν σκοπεύουμε να εκδώσουμε πολυτελές πρόγραμμα με 1000 «ΘΑ» κι αντίστοιχες « δεσμεύσεις»
Έχουμε πρόταση με πέντε άξονες πολιτικής .

Πάνω σ’ αυτούς δομούμε την άλλη πρόταση, την άλλη προοπτική για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας" τόνισε στην συνέντευξη του στην εφημερίδα "Μακεδονία" της Κυριακής, ο κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης απαντώντας στην ερώτηση για τα χαρακτηριστικά που έχει η δική του πρόταση για την περιφέρεια, υπογράμμισε πως "Δεν προσερχόμαστε με λογική εξουσίας , αλλά με πρόθεση να υπηρετήσουμε τον τόπο και τους χειμαζόμενους συμπολίτες μας σε ώρα κρίσης.

Άρα δημοκρατική λειτουργία , διαβούλευση με τους φορείς και τις κινήσεις πολιτών για τον δημοκρατικό προγραμματισμό των προτεραιοτήτων και των έργων, απολογισμός και λογοδοσία στους πολίτες, διαφάνεια. Με τη γνώση των αναγκών στον παραγωγικό τομέα, την διακινδύνευση της κοινωνικής συνοχής, με σχέδιο για αναδιάταξη των περιφερειακών υπηρεσιών για αποτελεσματικότητα, για ανάδειξη του γεωστρατηγικού πλεονεκτήματος, για την μεγιστοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, διαφάνεια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση



Από τους ανθυποψηφίους σας δύο προέρχονται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας και μια από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πως κρίνετε αυτές τις υποψηφιότητες;



Οι συνδυασμοί που προέρχονται από τη ΝΔ είναι η έκφραση του αναποτελεσματικού χτες της περιφέρειας.

Δύο σε συσκευασία ενός !

Θα ήταν πολύ χρήσιμο να αναζητούσατε την γνώμη των πολιτών.

Να τους ρωτούσατε εάν γνωρίζουν κάτι, το οποίο πρόσφερε η Περιφέρεια στους πολίτες τα χρόνια που προηγήθηκαν .

Δυστυχώς για την Κεντρική Μακεδονία οι αρμοδιότητες και οι δυνατότητες του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης δεν αξιοποιήθηκαν .

Η ευρωπαϊκή διάσταση της Περιφέρειας παρέμενε άγνωστη διάσταση για τους διοικούντες.

Οι Βρυξέλλες ήταν άγνωστος προορισμός.

Όσον αφορά την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κομματική πρόταση που θα ξεδιπλώσει τις επόμενες μέρες την δικής της περιφερειακή πρόταση.

Την περιμένουμε.

Ποιο είναι το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

Η αλλαγή είναι το διακύβευμα στις περιφερειακές εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία. Αλλαγή μιας λάθος αντίληψης για τη διοίκηση στην περιφέρεια. Αλλαγή νοοτροπίας για τις δυνατότητες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Αλλαγή ορίζοντα και προοπτικών για την Κεντρική Μακεδονία. Άλλοι λειτούργησαν και λειτουργούν ως επαίτες της Αθήνας, αντιλαμβάνονται τη Θεσσαλονίκη ως επαρχία της Αθήνας.
Εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητες του τόπου και των ανθρώπων, γνωρίζουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, θεωρούμε τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα ευρωπαϊκής περιφέρειας, μιας ισχυρής ευρωπαϊκής περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας. Με αρμοδιότητες και δυνατότητες για άσκηση ευρωπαϊκών πολιτικών περιφερειακής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Άρα το διακύβευμα είναι: συνεχίζουμε λάθος όπως μέχρι σήμερα ή αλλάζουμε;



Απόσπασμα από τη συνέντευξη στην εφημερίδα «Μακεδονία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ