Θα κάνουμε κάτι σουτζουκάκια, που θα γλείφουν κυριολεκτικά όλοι τα δάχτυλά τους! Και δεν θα είναι... ορφανά. Θα τα συνοδεύσουμε με πασπαλισμένο γιαούρτι. Δείτε τι εννοούμε:
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά. Προσθέστε το σκόρδο τριμμένο, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.
Υλικά
- κιμά μοσχαρίσιο 500 γρ.
- κιμά χοιρινό 500 γρ.
- χλιαρό νερό 1 κούπα
- σκόρδο 3-4 σ.κ.
- μπαχάρι 1/2 κ.γ.
- κύμινο 1/2 κ.γ.
- κανέλα μία πρέζα
- πιπέρι μία πρέζα
- πιπέρι καγιέν μία πρέζα
- αλάτι 2 κ.γ.
- γιαούρτι στραγγιστό
- πάπρικα ή μπούκοβο
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά. Προσθέστε το σκόρδο τριμμένο, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.
Αρχίστε να ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά , ρίχνοντας κουταλιά-κουταλιά το νερό.
Όταν το μείγμαομογενοποιηθεί, πλάστε σουτζουκάκια και αλείψτε τε με ελάχιστο λάδι.
Ψήστε τα στα κάρβουνα ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρετε με γιαούρτι το οποίο θα έχετε πασπαλίσει με γλυκιά πάπρικα ή γλυκό μπούκοβο.
Σερβίρετε με γιαούρτι το οποίο θα έχετε πασπαλίσει με γλυκιά πάπρικα ή γλυκό μπούκοβο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ