Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Σουτζουκάκια γιαουρτλού

Θα κάνουμε κάτι σουτζουκάκια, που θα γλείφουν κυριολεκτικά όλοι τα δάχτυλά τους! Και δεν θα είναι... ορφανά. Θα τα συνοδεύσουμε με πασπαλισμένο γιαούρτι. Δείτε τι εννοούμε:

Υλικά
  • κιμά μοσχαρίσιο 500 γρ.
  • κιμά χοιρινό 500 γρ.
  • χλιαρό νερό 1 κούπα
  • σκόρδο 3-4 σ.κ.
  • μπαχάρι 1/2 κ.γ.
  • κύμινο 1/2 κ.γ.
  • κανέλα μία πρέζα
  • πιπέρι μία πρέζα
  • πιπέρι καγιέν μία πρέζα
  • αλάτι 2 κ.γ.
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • πάπρικα ή μπούκοβο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά. Προσθέστε το σκόρδο τριμμένο, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. 
Αρχίστε να ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά , ρίχνοντας κουταλιά-κουταλιά το νερό. 
Όταν το μείγμαομογενοποιηθεί, πλάστε σουτζουκάκια και αλείψτε τε με ελάχιστο λάδι. 
Ψήστε τα στα κάρβουνα ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρετε με γιαούρτι το οποίο θα έχετε πασπαλίσει με γλυκιά πάπρικα ή γλυκό μπούκοβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ