Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

"Παύλος. Ένας Ασυνήθιστος Βασιλιάς" στη Θεσσαλονίκη

Οι προβολές του ιστορικού βιογραφικού ντοκιμαντέρ "Παύλος. Ένας Ασυνήθιστος Βασιλιάς" στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Μαΐου και την Κυριακή 4 Μαΐου στον κινηματογράφο Ολύμπιον, στις 18:00.

Το έργο έχει διάρκεια 2 ώρες και θα μεσολαβεί διάλειμμα 10 λεπτών. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 7 ευρώ το άτομο. (Φοιτητικό: 5 ευρώ) Προπώληση θα γίνεται στο ταμείο του Ολύμπιον και στο viva.gr

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει για πρώτη φορά σε βάθος και με αντικειμενικό τρόπο τα γεγονότα γύρω από τη ζωή του Βασιλέως Παύλου (1901 - 1964) μέσα από τις μαρτυρίες των πρωταγωνιστών, των μελών της βασιλικής οικογένειας έγκριτων ιστορικών και καθηγητών πανεπιστημίων. Το έργο ξεχωρίζει για την τεχνική αρτιότητα και την σύγχρονη μορφή αποτύπωσης φωτογραφιών και φιλμ.

Σύντομα Στοιχεία
Τίτλος Ντοκιμαντέρ: "ΠΑΥΛΟΣ. ΕΝΑΣ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ"
Είδος: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Διάρκεια: 117'
Γλώσσα: Ελληνικά

Συντελεστές
Σενάριο - Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Μοντάζ - Καλλιτεχνική Επιμέλεια: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ
Παραγωγός - Διευθυντής Φωτογραφίας: ΜΑΡΙΟΣ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ
Διεύθυνση Παραγωγής: ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
Εκτέλεση Παραγωγής: MP PRODUCTIONS
Επιστημονικός Σύμβουλος: ΚΩΣΤΑΣ Μ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
Εκφώνηση: ΑΚΥΛΛΑΣ ΚΑΡΑΖΗΣΗΣ
http://www.noordinaryking.com
https://www.facebook.com/KingPavlosDoc

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ
Το 2014 συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον θάνατο του Βασιλέως Παύλου. Οι μνήμες για τους παλαιότερους, έχουν ξεθωριάσει. Οι νεώτερες γενιές δεν γνωρίζουν ούτε τον άνθρωπο, ούτε τον Βασιλέα. Ο χρόνος σκέπασε στο πέρασμα του την ιστορία του. Αυτό είναι άδικο. Είναι λάθος. Μια ομάδα νέων ανθρώπων αποφάσισε να ετοιμάσει ένα αφιέρωμα, στη μνήμη αυτού του "ασυνήθιστου Βασιλιά“.
Ο σκοπός του ντοκιμαντέρ “Ένας Ασυνήθιστος Βασιλιάς“ είναι να καταγράψει για πρώτη φορά σε βάθος και με αντικειμενικό τρόπο, την ζωή του Παύλου, ως Πρίγκιπα, Διαδόχου και Βασιλέα. Ποιός ήταν ο χαρακτήρας του, πως διαμορφώθηκε από τις ιστορικές εξελίξεις, ποιές ήταν οι αποφάσεις του και πως αυτές επηρέασαν τον ίδιο αλλά και τη χώρα του.

Το έργο χωρίζεται σε δύο επεισόδια των 55 λεπτών.
Στο πρώτο επεισόδιο παρουσιάζονται τα παιδικά, εφηβικά και νεανικά του χρόνια, μέχρι την ανάρρηση στον Θρόνο και τον πρώτο χρόνο της Βασιλείας του. Στο δεύτερο επεισόδιο, παρουσιάζεται ο χαρακτήρας, οι οικογενειακές στιγμές (με πολλά άγνωστα στιγμιότυπα) και τα σημαντικότερα γεγονότα έως και τον θάνατο του. Το σενάριο χωρίζεται σε κεφάλαια που εξετάζουν χρονολογικά τις προσωπικές του στιγμές. Επίσης υπάρχουν ενότητες σχετικές με τα μεγάλα πολιτικά γεγονότα που επηρεάζουν έμμεσα ή άμεσα την ζωή του. Οι αναφορές σε πρόσωπα ή γεγονότα τεκμηριώνονται επιστημονικά από τις συνεντεύξεις έγκριτων πανεπιστημιακών, από φωτογραφικά ντοκουμέντα, προσωπικές επιστολές και μαρτυρίες. Όλα αυτά αποτελούν το αποτέλεσμα έρευνας τριών ετών σε ιδιωτικές συλλογές και συγγράμματα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Το ντοκιμαντέρ “Ενας Ασυνήθιστος Βασιλιάς“ θα αποτελεί ορόσημο στην καταγραφή της ζωής ενός ανθρώπου που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου μας.

ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Σύνοψη
Για πρώτη φορά σε ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ καταγράφεται η βιογραφία του Βασιλιά Παύλου. (1901 - 1964). Καθηγητές Πανεπιστημίων και ιστορικοί (ΚΩΣΤΑΣ Μ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΟΤΣΙΟΥ, ΕΥΑΝΘΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΓΟΡΔΑΤΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΦΛΩΡΑΤΟΣ), πολιτικοί (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ), τα μέλη της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας (ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΟΦΙΑ, ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ) και συγγραφείς (ΚΩΣΤΑΣ. ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ) μιλούν για την προσωπικότητα, την πορεία και το έργο του Παύλου από τα πρώτα χρόνια έως και τον θάνατο του. Αποκαλύπτονται άγνωστα στιγμιότυπα της ιδιωτικής του ζωής και του χαρακτήρα του, ενώ έρχονται στο φως της δημοσιότητας ντοκουμέντα για τις πολιτικές αποφάσεις που άλλαξαν την ιστορία της Ελλάδας. (ΚΑΘΟΔΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΕΝΤΟΛΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κ.α.). Για πρώτη φορά παρουσιάζεται σε ελληνικό κοινό, ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό από τις ιδιωτικές του στιγμές, σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα, προσωπικές επιστολές και φιλμ που καταγράφουν 63 χρόνια ιστορίας.

Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται:
• Χειρόγραφες επιστολές του νεαρού πρίγκιπα Παύλου προς την μητέρα του Βασίλισσα Σοφία.
• Επιλογή από 1500 φωτογραφίες, μεταξύ αυτών και πολλές άγνωστες στο ευρύ κοινό, από ιδιωτικές στιγμές όπως οι οικογενειακές διακοπές στους Πεταλιούς και τα ταξίδια του στο εξωτερικό την περίοδο 1923 - 1934.
• Κινηματογραφικό υλικό από επίσημες και ιδιωτικές στιγμές του Βασιλέως Παύλου.
• Μία απόρρητη επιστολή του Βασιλέως Παύλου προς τον πρόεδρο Αϊζενχάουερ με την οποία ζητά την απελευθέρωση του Εθνάρχη Μακαρίου από την εξορία, το 1957.
• Μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του σε αμερικανικό δίκτυο.
• Ηχητικά από διαγγέλματα και αποσπάσματα από ομιλίες των Βασιλέων Παύλου και Γεωργίου Β'.
• Πρωτότυπο κινηματογραφικό υλικό που γύρισε ο Παύλος όταν ήρθε παράνομα στην Αθήνα το 1930.
• Αποσπάσματα από αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή με φόντο την Ακρόπολη στην οποία ο Παύλος μιλάει για την Αρχαία Αθήνα και την εποχή του Περικλή γυρισμένη το 1963, η οποία δεν μεταδόθηκε ποτέ στην Ελλάδα.
• Αποκόμματα και τίτλοι εφημερίδων εποχής τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό που καταγράφουν το κλίμα στη χώρα.
• Ηχητική και οπτική δραματοποίηση ιστορικά τεκμηριωμένων σκηνών.
• Αφηγήσεις προσωπικών στιγμών που σκιαγραφούν ρεαλιστικά το πορτραίτο της προσωπικότητας του Βασιλέως Παύλου. Γραφιστική απεικόνιση παλιών ασπρόμαυρων φωτογραφιών με χρώμα και δυναμική κίνηση. (3d motion) 






Περισσότερο υλικό, βίντεο και φωτογραφίες στην επίσημη ιστοσελίδα: http://www.noordinaryking.com και στο facebook, στη σελίδα https://www.facebook.com/KingPavlosDoc

Link το τίζερ Θεσσαλονίκη: https://www.youtube.com/watch?v=LLVhMZln0rs&feature=youtu.be

Link για το τρέιλερ: http://www.youtube.com/watch?v=oB7Dx1yHQr8 Link για 10λεπτο demo: http://www.youtube.com/watch?v=M-wFZOhtCm4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ