Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Πατατοκεφτέδες με κεφαλοτύρι και μπέικον

Θα πάθετε... γευστική πλάκα με το ορεκτικό που σας προτείνουμε σήμερα, το οποίο είναι εύκολο και γρήγορο. Θα κάνουμε πατατοκεφτέδες με κεφαλοτύρι και μπέικον. Δείτε πώς:

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 αυγό
  • 5 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μισό πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • Αλεύρι
  • Μισό λίτρο ηλιέλαιο


Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες. Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και χρονομετρούμε 25 λεπτά από τη στιγμή που θα βράσει το νερό για να τις αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν ενώ βάζουμε στην εστία της κουζίνας ένα τηγάνι. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και σοτάρουμε για δύο με τρία λεπτά.
Αφού κρυώσουν οι πατάτες μας τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά και τις βάζουμε σε ένα μπολ όπου και τις λιώνουμε με το πιρούνι ή με τα χέρια. Προσθέτουμε το αυγό, το κεφαλοτύρι, το μπέικον, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τα οποία στη συνέχεια τα περνάμε από το αλεύρι για να καλυφθούν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο και μόλις κάψει πολύ τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ