Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ο ΒΙΑΣΤΗΣ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ" ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ

Πέντε γυναίκες μέλη της επίλεκτης ομάδας σωματοφυλάκων του Μουάμαρ Καντάφι ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν και κακοποιήθηκαν από τον ίδιο και τους γιους του, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sunday Times of Malta.

Μάλιστα, μία από τις γυναίκες αποκάλυψε στη Λίβυα ψυχολόγο Σεχάμ Σεργκέουα, πως την εκβίασαννα ενταχθεί στην ομάδα των σωματοφυλάκων, που πιστεύεται ότι την αποτελούσαν 400 γυναίκες, με μια κατηγορία που κατασκεύασε το καθεστώς εναντίον του αδελφού της.

«Της είπαν πως είτε θα γίνει σωματοφύλακας ή ο αδελφός της θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή με την κατηγορία ότι συνελήφθη με ναρκωτικά επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στη Μάλτα», τόνισε η ψυχολόγος στην εφημερίδα.

«Εκδιώχθηκε από το πανεπιστήμιο και την ενημέρωσαν πως θα μπορούσε να ξαναφοιτήσει μόνο με επέμβαση του ίδιου του Καντάφι. Την ενημέρωσαν επίσης ότι πρέπει να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις ακόμα και για AIDS», πρόσθεσε η Σεργκέουα.

«Όταν συναντήθηκε τελικά με τον Καντάφι την υποδέχτηκε με...τις πυζάμες. Αρνήθηκε τις προτάσεις του και εκείνος τη βίασε», καταλήγει η ίδια, επικαλούμενη της μαρτυρίες που συνέλεξε.

Η ψυχολόγος υπογραμμίζει ότι από τις ιστορίες αυτές προκύπτει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο: πρώτα βίαζε τις γυναίκες ο Καντάφι, μετά ένας από τους γιους του και στη συνέχεια υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Στη συνέχεια απλά τις απέλυαν.

Οι γυναίκες αυτές αποκάλυψαν τις ιστορίες τους όταν η Λίβυα ψυχολόγος άρχισε να ερευνά κατηγορίες για συστηματικούς βιασμούς από τις κυβερνητικές δυνάμεις στη διάρκεια των συγκρούσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ