Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΤΕΛΙΚΑ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ... ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ!

Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες της NASA δείχνει ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες τα δομικά υλικά για την εμφάνιση και ανάπτυξη της ζωής στην Γη να μην δημιουργήθηκαν εντός του πλανήτη μας αλλά να έφτασαν εδώ από το Διάστημα με όχημα κάποιο μετεωρίτη, κομήτη ή αστεροειδή.

Αναζητώντας την ζωή

Οι ερευνητές μελέτησαν 12 μετεωρίτες οι οποίοι δημιουργήθηκαν δισεκατομμύρια χρόνια πριν τελικά πέσουν στη Γη. Η χημική ανάλυση των μετεωριτών αποκάλυψε ότι είχαν υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα ο οποίος ως γνωστόν αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της ζωής.

Οι αναλύσεις και τα πειράματα απέδειξαν στη συνέχεια ότι η παρουσία του άνθρακα και άλλων χημικών ουσιών που σχετίζονται με τη δημιουργία της ζωής στους μετεωρίτες υπήρχε σε αυτούς ανέκαθεν και δεν σχετιζόταν με την είσοδο τους στο γήινο περιβάλλον και με τυχόν μετέπειτα «νόθευση» του περιεχομένου τους.

Η έρευνα έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες που επίσης έχουν υποδείξει την παρουσία δομικών υλικών της ζωής (π.χ αμινοξέα) σε μετεωρίτες που έπεσαν στην Γη και να ενισχύσει έτσι τη θεωρία ότι οι ρίζες μας είναι...εξωγήινες. Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάζονται στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ