Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ!

Στα χέρια της μόνιμης επιτροπής του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας του Υπουργείου Μεταφορών είναι οι προτάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, προκειμένου να ετοιμάσει το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα αντικαταστήσει τον ΚΟΚ του 2007.


Οπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο νέος Κώδικας θα είναι πολύ αυστηρότερος για συγκεκριμένες παραβάσεις. Συγκεκριμένα, αναμένεται να αυξηθεί κατά 60% το πρόστιμο για τη στάθμευση σε ράμπα εισόδου/εξόδου και από τα 150 ευρώ να εκτιναχθεί στα 325, ενώ για την στάθμευση σε πεζοδρόμιο από 80 ευρώ οι παραβάτες θα πληρώνουν 120.

Ανάλογες αυξήσεις προβλέπονται για την παρεμπόδιση κυκλοφορίας του τραμ και από τα 150 ευρώ το πρόστιμο ανεβαίνει στα 225. Για την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη η χρηματική ποινή, όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα είναι 1050 ευρώ από 700 που ισχύει σήμερα, ενώ για το STOP οι οδηγοί θα καλούνται να πληρώσουν 900 ευρώ.

Εκτός από αυξήσεις, ο νέος κώδικας, που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου, προβλέπει και μειώσεις όπως για την απόρριψη αντικειμένων από κινούμενο όχημα και την παραβίαση του ωραρίου τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ