Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟ

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε το μεσημέρι της Τετάρτης τον Λεωνίδα Κύρκο με το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Δρόμοι παλιοί» το οποίο ακούστηκε από φυσαρμόνικα ενός προσωπικού φίλου του ιστορικού ηγέτη της αριστεράς και έφερε δάκρυα συγκίνησης σε όσους βρεθήκαν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ανάμεσα τους ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδέου ο οποίος ήταν από τους τελευταίους που έφτασαν στην κηδεία, ο πρόεδρος της βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, ο Πρόεδρος Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, Νίκος Σηφουνάκης, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Μανώλης Γλέζος και πολλά στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς και του συνασπισμού.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και αναφέρθηκε στη μακρά πολιτική ιστορία του Λεωνίδα Κύρκου.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος ο νεκρός είχε ζητήσει, στο τέλος της πολιτικής του κηδείας εκτελέστηκε από μια νεαρή σολίστρια η ωδή στη χαρά Μπετόβεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ