Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ο SUPER 3 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Ο σύνδεσμος φίλων Άρη Super 3 αναφέρει, για την κλήρωση που έγινε στη Νιόν της Ελβετίας και έφερε αντίπαλο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης την αγγλική Μάντσεστερ Σίτι:


Όσο «ηχηρότερος» ο αντίπαλος, τόσο περισσότερη η δόξα

Όλα εξελίχθηκαν, σύμφωνα με το «σχέδιο». Ο ΑΡΗΣ νίκησε, προκρίθηκε στους 32 του Europa League, κανείς δεν ασχολήθηκε ούτε παραπονέθηκε για τις καιρικές συνθήκες, η κερκίδα ήταν κάτι μεταξύ «λάβας», «χυτηρίου» και λίβα της ερήμου, η 16η Δεκεμβρίου πέρασε στην ιστορία ως μια σημαδιακή μέρα για το σύλλογο. 



Ο ΑΡΗΣ δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος, γιατί βρίσκεται, πια, στις πρώτες 100 ομάδες στη βαθμολογία 5ετίας της UEFA, έχει πλησιάσει τους 20.000 βαθμούς, για πρώτη φορά, στην ευρωπαϊκή ιστορία του, διασφαλίζοντας το ευρωπαϊκό του μέλλον, τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο.

Επίσης, και είναι εξίσου σημαντικό, καρπώθηκε οικονομικά οφέλη, τα οποία σε καιρό κρίσης και συρρίκνωσης της αγοράς, αποτιμώνται σε υψηλότερη αξία σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, όταν η Ελλάδα δεν είχε μπει στη δίνη του διεθνούς οικονομικού ελέγχου και το χρήμα έρεε αφειδώς στην αγορά. Λίγοι θα επιβιώσουν κι ακόμη λιγότεροι θα προοδεύσουν στο οικονομικό περιβάλλον που θα βιώσουμε και ο ΑΡΗΣ «μαγείρεψε» πριν «πεινάσει».

Παρατηρώντας τον αντίκτυπο και τον σχολιασμό της πρόκρισης μας από τα εγχώρια ΜΜΕ, θέλουμε να κάνουμε μια επισήμανση που, μάλλον, θα ακουστεί υπερφίαλη. Δεν μας απασχολεί, γιατί αυτή είναι η γνώμη μας. Η συντριπτική πλειονότητα των μέσων αντιμετωπίζει την επιτυχία μας ως κάτι το απρόβλεπτο, ως ένα θαύμα, ως ένα εξωπραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα στη διοργάνωση. Εμείς, με τον κίνδυνο, να φανούμε «αχάριστοι» και υπερόπτες θα πούμε ότι μας αδικεί η 2η θέση στον όμιλο!

Αν θέλουμε να προσεγγίσουμε, ποδοσφαιρικά, τη συνολική απόδοση των ομάδων, στις 6 αγωνιστικές που έλαβαν χώρα, στον όμιλό μας, ο ΑΡΗΣ ήταν η κορυφαία σε απόδοση ομάδα και καθαρά από συγκυρίες έφτασε στο σημείο να αγωνίζεται και να αγωνιά για την πρόκρισή του.

Να επαφίεται δηλαδή, στις ορέξεις ενός διαιτητή που είχε καταπιεί το στραγάλι του, στη λυσσασμένη προσπάθεια της αδιάφορης Ρόζεμποργκ να... κερδίσει βαθμούς για... το ευρωπαϊκό της μέλλον, στο αποτέλεσμα του άλλου αγώνα στο Λεβερκούζεν, όπου κανείς δε θα μπορούσε να εγγυηθεί για τη διαρκή διάθεση της γηπεδούχου ομάδας, να «κρέμεται», επίσης, από τη κακή στιγμή στο παιχνίδι, από το άγχος που είχε καταβάλλει την ομάδα κι από δεκάδες άλλους αστάθμητους παράγοντες που θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο και να χαθεί μια πρόκριση που θα ήταν ο ορισμός της αδικίας !

«Υπάρχει Θεός», όμως, και επιτέλους έριξε το βλέμμα του και στο «Θεό του Πολέμου». Γιατί θα ήταν τεράστια αδικία να αποκλειστούμε από έναν όμιλο του Europa League που έμοιαζε Champions’ League, για μια ομάδα που έπαιξε σαν ομάδα CL και να προκρίνονται ομάδες από όμιλο.... Intertoto!

Το άδικο δεν ευλογείται κι ευλογημένοι όλοι εμείς που ζήσαμε αυτή τη μεγάλη στιγμή, που ζούμε μια ευρωπαϊκή πορεία 4 ½ μηνών, 10 αγώνων που επίσημα, πια, θα παραταθεί για άλλους δυο μήνες και θα φτάσει τους 12 ευρωπαϊκούς αγώνες και το τέλος της εμείς δεν το προσδιορίζουμε, ούτε το περιορίζουμε. Τα όνειρά μας, τα σχέδια μας και το προχώρημα του νου πάει μακριά.

Όλα εκείνα που φάνταζαν μακρινά και δεν τα βλέπαμε καν, φορώντας τα «κίτρινα γυαλιά», τα φέραμε κοντά μας και τα διακρίνουμε, τώρα, ολοκάθαρα και με ευκρίνεια υψηλής ανάλυσης. Και χαιρόμαστε που το όραμά μας για το μεγάλο ΑΡΗ δεν αποδείχθηκε, ποτέ, μια ουτοπία, όπως κάποιοι, ακόμη και μέσα στο σύλλογο, δυστυχώς, το διακήρυτταν και το ενστερνίζονταν.

Εμείς ότι λέμε το πιστεύουμε, μα, κυρίως, το εννοούμε. Δεν παίζουμε με τον ΑΡΗ, δεν περνάμε τον καιρό μας, άσκοπα, δεν ματαιοπονούμε. Είναι, πώς νιώθει κανείς. Για εμάς, ο ΑΡΗΣ είναι τεράστιος κι όλοι οι άλλοι μικροί. Το κατάλαβαν όλοι, πια, ότι δεν αστειευόμαστε !

Το αποτέλεσμα χρόνιων αγώνων και ατελείωτων προσπαθειών ήταν ότι για μία ακόμη φορά, φέτος, 4η συνολικά, ο ΑΡΗΣ παραβρέθηκε σε κλήρωση της UEFA. «Βαρέθηκαν» να μας βλέπουν (πιθανότατα να μη μας ήθελαν κιόλας, αλλά τους χαλάσαμε το χατίρι) θα πρέπει, όμως, να το συνηθίσουν, γιατί εκεί θα είμαστε για πολλά χρόνια, ακόμα.

Οι 32 καλύτερες ομάδες του θεσμού - με τον σύλλογό μας να έχει το παράσημο ότι έστειλε την Ατλέτικο εκτός συνέχειας της διοργάνωσης και παρατηρητή της κλήρωσης από την τηλεόραση - έμαθαν τους αντιπάλους τους. Ο αντίπαλος που έβγαλε για εμάς η κληρωτίδα ήταν η Μάντσεστερ Σίτι, το εμπόδιό μας στον δρόμο για τους 16.

Ο ΑΡΗΣ πλέον δεν φοβάται κανέναν. Τα ηχηρά ονόματα των αντιπάλων δεν είναι παρά ευκαιρία για μεγαλύτερη πρόκληση, για περισσότερη δόξα, για περισσότερη τρέλα. Το «νησί» θα ζήσει στιγμές αξέχαστες, το ίδιο κι όλοι εμείς που θ’ ακολουθήσουμε την ομάδα μας στη στάση αυτή του ταξιδιού μας, καθώς θα προετοιμαζόμαστε για την επόμενη…

Κάτι μας λέει ότι το 2011 θα είναι ακόμη καλύτερο…

«Θέλημα Θεού!!!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ