Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΑΧ! ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΟΥ (για το κανάλι μιλάμε)

Δεν πάνε καλά τα πράγματα στο TV Μακεδονία. Τώρα θα μου πείτε, πότε πήγαιναν καλά από τότε που το πούλησαν οι αδελφοί Καραβασίλη, στον Κυριακού; Αυτή τη φορά όμως η κατάσταση είναι ασφυκτική.
Ο Γιώργος Ζώης κάθε τόσο παίρνει εντολή "από κάτω" (έτσι δεν το λες Γιώργο;) να στείλει στο λογιστήριο του σταθμού έναν εργαζόμενο (ή και δύο ή και τρεις) για να πάρουν την αποζημίωσή τους και να βγουν στην ανεργία. Αυτοί που τη γλιτώνουν μέχρι τώρα είναι ο Σόλων Αμπατζής κατ’ αρχήν και ο Κώστας Χήτας κατά δεύτερο λόγο.
Στην περίπτωση του Αμπατζή δεν είναι εύκολο να τον διώξουν αφού το κανάλι είναι δηλωμένο ως ενημερωτικό και υποχρεωτικά πρέπει να έχει δελτία. Φέτος όμως εκπομπές ενημερωτικές, τέλος. Μόνο στην προεκλογική περίοδο έγιναν. Αυτός είναι ο λόγος που στο δυναμικό του TV Μακεδονία παραμένουν και η Ειρήνη Συράκη με τη Δέσποινα Μποτίτση οι οποίες παρουσιάζουν τα δελτία ειδήσεων. Τον Χήτα τον σώζει η
 αθλητική εκπομπή Derby αλλά και τα αθλητικά στα δελτία ειδήσεων. Ε, καλά την παρτενέρ του την Αγγελική Καλαϊτζή τη σώζει  η ευφράδεια της και το υψηλό γνωστικό της πεδίο στο αθλητικό γίγνεσθαι του πλανήτη (δεν πειράζει αν δεν κατάλαβες, Αγγελικούλα)!
Τα πράγματα όμως θα σφίξουν ακόμη πιο πολύ αφού η ιδιοκτησία του σταθμού ψάχνει τρόπους για να απεμπλακεί από τον ενημερωτικό του χαρακτήρα. Οι ψηφιακές άδειες που, οπωσδήποτε, θα χορηγήσει η κυβέρνηση μέσα στο 2011 (αφού έχει ενταγμένο στον προϋπολογισμό το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ από την αντίστοιχη αδειοδότηση) θα δώσουν, δυστυχώς, τέτοια δικαιώματα στους ιδιοκτήτες και τότε............... ας μη το σκέφτομαι καλύτερα. Πιθανόν το TV Μακεδονία να συνδεθεί απευθείας με κανένα........τούρκικο κανάλι και να μεταδίδει αυτούσιο το πρόγραμμά του.

1 σχόλιο:

  1. TO KANALI KLEINEI TELOS ETOUS K METAFERETAI ATHINA...PROS ENIMEROSI SAS...K I ESIEMTH KOIMATAI TON YPNO TOY DIKAIOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ