Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Κρυολογήσατε; Έτσι θα ανακουφιστείτε...

Οι απότομες αλλαγές του καιρού έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να ταλαιπωρούμαστε από συνάχι και βήχα.
Εμείς σας έχουμε την λύση! Δείτε παρακάτω τρεις απλούς τρόπους που θα σας ανακουφίσουν από το κρυολόγημα.

Καθάρισε σωστά τη μύτη σου
Όταν έχεις συνάχι είναι σημαντικό να φυσάς τη μύτη σου τακτικά και όχι να τη ρουφάς. Ωστόσο, απόφυγε να τη φυσάς πολύ δυνατά γιατί με την πίεση που δημιουργείται είναι πιθανό να τα μικρόβια να προωθηθούν προς το αυτί και να δημιουργήσουν εκεί φλεγμονή. Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίζεις τη μύτη είναι να κλείνεις το ένα ρουθούνι και να φυσάς απαλά το άλλο. Καλό είναι επίσης να κάνεις τακτικά πλύσεις με φυσιολογικό ορό.

Κάνε εισπνοές με ατμό
Είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να διευκολύνεις την αναπνοή και να αποσυμφορήσεις τη μύτη. Βάλε σε μια κατσαρόλα νερό (μπορείς να προσθέσεις και φύλλα ευκαλύπτου) και στάσου από πάνω εισπνέοντας τον ατμό. Προσοχή όμως: μην πας πολύ κοντά στο νερό γιατί θα νιώσεις το πρόσωπό σου να καίγεται. Εάν νιώθεις τον ατμό πολύ καυτό στη μύτη σου, δοκίμασε να εισπνέεις πιο αργά. Μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με έναν υγραντήρα ή μένοντας για λίγη ώρα μέσα στο μπάνιο, αφήνοντας το καυτό νερό να τρέχει στο ντους.

Πιες πολλά υγρά
Νερό, χυμοί, αφεψήματα, φυτικά ροφήματα είναι ο νούμερο ένα σύμμαχός σου ενάντια στην αφυδάτωση. Πίνοντας πολλά υγρά θα διατηρήσεις την απαραίτητη υγρασία στο λαιμό, για να μην τον νιώθεις ξηρό και θα καταπολεμήσεις το συνάχι. Για τον ίδιο λόγο, μπορείς επίσης να τρως σούπες. Απόφυγε όμως τον καφέ και τα αναψυκτικά με καφεΐνη γιατί έχουν διουρητική δράση και συμβάλλουν στην αφυδάτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ