Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Νέα βίντεο από το «Norman Atlantic» - Στους 236 οι Έλληνες διασωθέντες, 11 νεκροί, άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων

Τους 11 έφτασαν σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή οι νεκροί του «Norman Atlantic». Αυτό ανακοινώθηκε στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας και ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζονται αμείωτες.

Με ενημέρωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στις 8 το βράδυ, οι επιβεβαιωμένες διασώσεις Ελλήνων φθάνουν τις 236. Ο αριθμός περιλαμβάνει και τους μαζί με τους επιβαίνοντες που βρίσκονται στο πλοίο «San Giorgio» και σε λίγο θα φθάσει στο λιμάνι του Μπρίντιζι.

Παράλληλα, σύγχυση επικρατεί στα ιταλικά ΜΜΕ καθώς υπάρχει κομφούζιο σε ό,τι αφορά τον συνολικό αριθμό των επιβατών του «Norman Atlantic» καθώς και τον αριθμό διασωθέντων και αγνοουμένων.

Νέες εικόνες από την επιχείρηση προσέγγισης και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος στο φλεγόμενο πλοίο δόθηκε στη δημοσιότητα :


Εισαγγελέας του Μπάρι: Λείπουν από την καταμέτρηση 179 άνθρωποι

Όπως δήλωσε ο εισαγγελέας του Μπάρι, Τζουζέπε Βόλπε, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον 179 επιβαίνοντες του πλοίου: «Πέραν των 478 επιβαινόντων έχουν ταυτοποιηθεί τρεις παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων ένας Αφγανός και ένας Σύρος.

Ένας από αυτούς έχει ήδη ζητήσει πολιτικό άσυλο. Από αυτούς τους επιβάτες, λείπουν από την καταμέτρηση 179 άνθρωποι. Ωστόσο, ενδέχεται ένα μεγάλο μέρος τους να βρίσκεται ήδη εν πλω» και ξεκαθάρισε πως αφαιρώντας τον αριθμό των νεκρών οι διασωθέντες από τον πολεμικό ναυτικό της Ιταλίας είναι μέχρι στιγμής 214 «με τους 96 να έχουν αποβιβαστεί στην Απουλία και 39 να κατευθύνονται στον Τάραντα.

Παραμένουν 179, για τους οποίους δε γνωρίζουμε την τύχη, εκ των οποίων πολλοί, ελπίζουμε όλοι, ότι θα βρίσκονται σε πλοία τα οποία έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια και κατευθύνονται προς την Ελλάδα».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ