Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στον Αγγελιοφόρο

Εκτός ελέγχου οδηγεί την κατάσταση στις εφημερίδες Αγγελιοφόρος, Αγγελιοφόρος της Κυριακής και την ιστοσελίδα www.agelioforos.gr η εργοδοσία.

Το νέο διοικητικό σχήμα, υπό τον Βασίλειο Μπακατσέλο, αντί να εξαντλήσει κάθε μέσο ώστε να πληρώσει στους εργαζόμενους το δώρο Χριστουγέννων και τους οφειλόμενους μισθούς πέντε μηνών, ζήτησε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απλήρωτοι για έναν ακόμη μήνα και παραπάνω, μέχρι να καταστεί δυνατόν να τους καταβληθεί ένας μισθός!

Οι Ενώσεις των εργαζομένων υπέδειξαν στην ΕΒΕ ΑΕ συγκεκριμένες διαδρομές για να απελευθερωθούν δεσμευμένα χρηματικά ποσά της επιχείρησης και να διατεθούν άμεσα για την καταβολή της μισθοδοσίας. Είναι πλέον στο χέρι της νέας διοίκησης να αποδείξει εμπράκτως αν επιθυμεί να αποκαταστήσει τους εσφαλμένους χειρισμούς που αποδίδει σε προκατόχους της ή να τους επαναλάβει.

Δημοσιογράφοι, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό απεργούν από τις 08:00 της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου ως τις 08:00 της Πέμπτης 1 Ιανουαρίου και από τις 08:00 της Παρασκευής 2 Ιανουαρίου ως τις 08:00 του Σαββάτου 3 Ιανουαρίου, διεκδικώντας από την ΕΒΕ ΑΕ:

· Να καταβάλει σε όλους τους εργαζόμενους τους μισθούς που τους χρωστάει.

· Να τηρήσει εφεξής στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.

Οι Ενώσεις των εργαζομένων ζητούν την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση όλων, πολιτών, πολιτικών και πολιτείας, για την τήρηση –ως ελάχιστο– της νομιμότητας. Δηλώνουν επίσης ότι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα δίκαια των εργαζομένων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ