Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έως και την προσεχή Δευτέρα 5 Ιανουαρίου αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου οικονομικών.

Σημειώνεται, ότι εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας συνεπάγεται πρόστιμο ίσο με το ύψος των ετήσιων τελών.

Κανονικά, η προθεσμία εμπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έληγε σήμερα τα μεσάνυχτα- για την ηλεκτρονική πληρωμή- ενώ με ανακοίνωσή τους τα ΕΛΤΑ πληροφορούν τους πολίτες ότι έως τις 6 σήμερα το απόγευμα, 31 Δεκεμβρίου, μπορούν να εξοφλούν τις βεβαιωμένες οφειλές τους στο αυτοματοποιημένο δίκτυο Καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.

Εν τω μεταξύ, ξεπερνούν τις 100.000 και φέτος οι πινακίδες οχημάτων που έχουν κατατεθεί στις εφορίες προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να αποφύγουν τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης (αν πρόκειται για Ι.Χ κυβισμού άνω των 1.929 εκατοστών).

Οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατέθεσαν τις πινακίδες τους για το 2015, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν θελήσουν κάποια στιγμή στη διάρκεια του επομένου έτους να τις πάρουν πίσω, θα πρέπει να πληρώσουν το σύνολο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Παρ' ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσανατολιζόταν στην επέκταση του μέτρου «πινακίδες με το μήνα» που ίσχυσε φέτος, η σχετική τροπολογία δεν κατατέθηκε ποτέ στη Βουλή.

Για το 2014, όσοι φορολογούμενοι είχαν καταθέσει τις πινακίδες τους, μπορούσαν να τις πάρουν πίσω στη διάρκεια του έτους, καταβάλλοντος μόνο το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούσε στους εναπομείναντες μήνες του χρόνου. Το μέτρο, με τα σημερινά δεδομένα, δεν ισχύει για το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ