Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Με μεγάλη μου έκπληξη σήμερα κατά την καθιερωμένη μου επίσκεψη σε επαγγελματίες του Δήμου μας έγινα αποδέκτης μιας απίστευτης καταγγελίας από συνδημότες μας. Το τοπικό συμβούλιο Νεάπολης ‘’πληροφορήθηκα’’ δεν συνεδριάζει πλέον κι ούτε προτίθεται να το κάνει στο εγγύς μέλλον εκτός κι αν αλλάξει η διοίκηση του Δήμου!!!!
Επειδή η καταγγελία ήταν σοβαρή και δεν ήθελα με τίποτε να πιστέψω ότι ισχύει τέτοιο πράγμα έκανα αμέσως διερεύνηση του θέματος στα θεσμικά πλαίσια πάντα όπως ορίζει ο νόμος. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι, αν και υπήρχε πρόσκληση για τοπικό συμβούλιο, δεν έγινε διότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία και για να γίνει κατανοητό σε όλους δεν παρευρέθηκαν έστω 6 τοπικοί σύμβουλοι από τους 11 εκλεγμένους ώστε να είναι νόμιμη η συνεδρίαση. Τα θέματα δε της συνεδρίασης ήταν η προέγκριση άδειας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου μας έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν άμεσα μέχρι την έκδοση της οριστικής άδειας τουλάχιστον για τις μέρες του Πάσχα. Η όλη διαδικασία της συνεδριάσεως δεν απαιτούσε πάνω από μίση ώρα. Αποτέλεσμα, συνδημότες μας οι οποίοι θέλανε να ανοίξουν τα καταστήματα τους τις μέρες του Πάσχα και οι οποίοι έχουν κάνει εδώ και καιρό το αίτημα τους να είναι σε δυσχερή θέση και να παραμένουν κλειστοί. 
Επειδή αυτό συμβαίνει ένα μήνα πριν τις εκλογές, και γνωρίζοντας επίσης ότι οι τοπικοί σύμβουλοι Νεάπολης που είχαν εκλέγει με τον νυν Δήμαρχο με επιστολή τους στις αρχές Μαρτίου ανεξαρτητοποιηθήκαν, και επειδή μικρή κοινωνία είμαστε μαθαίνουμε ότι μερικοί έχουν προσχωρήσει στον υποψήφιο Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών κ. Χατζησάββα, μ έκανε να δω το όλο θέμα με κάποια καχυποψία. Ίσως λέω ίσως σε αλλά δεδομένη στιγμή να έδινα ένα μικρό άλλοθι στους τοπικούς συμβούλους που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, αλλά τώρα ένα μήνα πριν τις εκλογές για ένα συμβούλιο μισής ώρας που στην ουσία δεν είχε κανένα εξεζητημένο θέμα, αλλά, απλά την διευκόλυνση συνδημοτών μας να ακυρώνετε λόγω μη απαρτίας;;;;
Καταρχήν κύριοι είχατε λάβει στις εκλογές του Νοέμβρη του 2010 την συντριπτική πλειοψηφία της Δημοτικής ενότητας Νεάπολης και δεσμευτήκατε, πρώτον ενώπιων των συνδημοτών μας με τον λόγο σας και δεύτερον ενώπιων του Θεού και της Πολιτείας με όρκο, ότι θα υπηρετείτε το δημόσιο συμφέρον και τους δημότες του Δήμου Νεαπόλης-Συκεων και δη του τοπικού σας διαμερίσματος. Εάν δεν μπορείτε μια φορά τον μήνα να παρευρεθείτε σ ένα συμβούλιο γιατί δηλώσατε υποψηφιότητα και ζητήσατε την ψήφο των συνδημοτών μας και με ποιο θράσος έρχεστε να την ξαναζητήσετε, εκ νέου. Και αυτά που λέω παραπάνω είναι η καλή εκδοχή, γιατί η πιθανολογούμενη εκδοχή είναι όπως αντιλαμβάνεται κι ο πιο αδαής ότι δεν θέλατε να συνεδριάσετε και προφασισθήκατε μη απαρτία κι αυτό δημιουργεί ηθικό ζήτημα κι όχι μόνο θεσμικό. Ποιος σας έδωσε τέτοια εντολή και αν δε πήρατε εντολή και πράξατε αυτοβούλως τι εξυπηρετεί αυτή η κίνηση σας. Σ ένα μήνα θα ξαναζητήσετε την ψήφο των συνδημοτών μας αυτό είναι το νέο ήθος που θέλετε να φέρετε.
Δεν με ενδιαφέρουν προσωπικά ούτε τους συνεργάτες μου η πολιτική αντιπαράθεση του νυν Δήμαρχου με τον Κ .Χατζησσαβα και τους τοπικούς συμβούλους της Νεάπολης, ούτε θα πάρουμε τη θέση και το μέρος κανενός, όλους τους σεβόμαστε αποτελούν παράγοντες του τόπου μας. Όμως ποιος δίνει το δικαίωμα στον οποιοδήποτε επειδή έχει διαφορές η διαφωνεί με τον Δήμαρχο να ακυρώνει τους θεσμούς. Ο Δήμος δεν ανήκει ούτε στον Δήμαρχο ούτε στα τοπικά συμβούλια ανήκει στους δημότες Νεάπολης –Συκεων, αλλοίμονο αν όποιος διαφωνούσε στην Δημοκρατία να κλείδωνε την υπηρεσία του σαν μαγαζί του κι να έφευγε. Η δημοκρατία δεν έχει διλλήματα και μέσα από την συμμετοχή μας δίνονται οι αγώνες και οι απαντήσεις κι όχι με απαξίωση των θεσμών, λάθος ήθη δυστυχώς σε λάθους καιρούς.
Απευθυνόμενος λοιπόν αρχικώς στον κ. Βασιλειάδη πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου ζητώ να μας γνωρίσει άμεσα και για πιο λόγο δεν έγινε η συνεδρίαση κι αν όπως επικαλείται την μη απαρτία, γιατί δεν συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο την επομένη προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνδημότες μας. Κύριε Χατζησαββα γνωρίζατε ότι νυν συνεργάτες σας ενεργούν μ αυτόν τον τρόπο απαξιώνοντας τους θεσμούς του Δήμου μας κι αν ναι τι πράξατε. Κύριε Δήμαρχε στα θεσμικά πλαίσια που σας δίνει ο νόμος τι προτίθεστε να κάνετε για την πάταξη φαινομένων απαξίωσης της Δημοκρατίας στον Δήμο μας. Κλείνοντας θέλω να πιστεύω ότι θα πριτανεύσει η λογική, δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος που δηλώνει παρόν στην τοπική αυτοδιοίκηση θέλει το κακό του τόπου μας, όλοι για το καλό του αγωνιζόμαστε. Περιμένω λοιπόν την απάντηση σας και θα χαιρόμουν ακόμη πιο πολύ αν αντί για απάντηση δινόταν λύση άμεσα και με διαψεύδατε με τις πράξεις σας πλέον, για μένα προέχει το καλό του τόπου μας και των συνδημοτών μας κι όχι η προσωπική μου επιτυχία στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σταυρίδης Ανδρέας
Υποψήφιος Δήμαρχος
Νεάπολης-Συκεών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ