Πολλές φορές στις διακοπές έχουμε μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που δεν είχαμε μαζί μας ένα μίνι φαρμακείο διακοπών.
Κάποιο τσίμπημα εντόμου, ένας τραυματισμός, ένας πονοκέφαλος, μια διάρροια, είναι κάποιες από τις περιπτώσεις που χρειάζονται άμεση παρέμβαση, για να γλιτώσουμε τα χειρότερα και για να μην μας βγουν οι διακοπές “από τη μύτη”, ειδικά όταν ταξιδεύουμε με παιδιά.
Έτσι, επειδή περνάνε οι μέρες και πλησιάζει ο καιρός, που κάποιοι θα εκδράμουν, είναι χρήσιμο να δούμε τι μπορεί να περιλαμβάνει το φαρμακείο των διακοπών, ώστε να είμαστε έτοιμοι – κατά το δυνατόν – να διαχειριστούμε ένα έκτακτο, δυσάρεστο περιστατικό. Τουλάχιστον μέχρι να φτάσουμε στο Κέντρο Υγείας ή στο Νοσοκομείο.
Καταρχάς το γεγονός ότι έχει υπάρξει άρση των μέτρων και ο εμβολιασμός προχωρά, δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε ότι και οι φετινές θα είναι… κορωνοδιακοπές. Όπερ σημαίνει ότι μάσκες, αντισηπτικά και γάντια μιας χρήσης παραμένουν πρώτα στη λίστα των διακοπών μας και φέτος.
Άλλο, που δεν πρέπει να λείπει, είναι τα αντιηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας, αλλά και καταπραϋντικές κρέμες επούλωσης από το ηλιακό έγκαυμα.
Πάσης φύσεως τσιμπήματα
Εντομοαπωθητικά, αντιισταμινική κρέμα, τζελ ή στικ για εφαρμογή μετά από κάποιο τσίμπημα, αλλά και βαμβάκι, γάζες και οξυζενέ, είναι απαραίτητα για το ο μη γένοιτο.
Για παυσίπονα και για αντιπυρετικά δεν συζητάμε, θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ. Όπως και όλα τα φάρμακα, που παίρνει κάποιος κάθε μέρα στη ζωή του, για οποιαδήποτε πάθηση έχει. Σημαντικό είναι όλοι οι ασθενείς να μιλάνε με τον γιατρό τους για αυτά τα πράγματα, καθώς, συχνά, αλλάζει η δοσολογία των φαρμάκων, λόγω εποχής και λόγω των διαφορετικών αναγκών λόγω ζέστης.
Απαραίτητα είναι και φάρμακα, που ανακουφίζουν από τη διάρροια, τον εμετό, τη δυσκοιλιότητα, τη δυσπεψία και τον πόνο. Πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό.
Σημασία στη σωστή αποθήκευση και μεταφορά
Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι η σωστή αποθήκευση των φαρμάκων, που κινδυνεύουν να αλλοιωθούν και να γίνουν ακατάλληλα για χρήση, εξαιτίας της πολλής ζέστης.
Σε αυτό βοηθάνε πολύ οι παγοκύστες, που τοποθετούνται στις τσάντες, στις οποίες μεταφέρονται τα φάρμακα. Κατά την παραμονή μας στη θάλασσα αυτές οι τσάντες πρέπει να παραμένουν αυστηρά στη σκιά, αν και ιδανικά πρέπει να φυλάσσονται σε ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ