Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Σε μια απομονωμένη πόλη των ΗΠΑ όλοι οι κάτοικοι ζουν κάτω από την ίδια στέγη


Φανταστείτε να ζείτε με όλους όσους γνωρίζετε - συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας, των φίλων και των καθηγητών σας - κάτω από μία στέγη! Αυτό ακριβώς συμβαίνει στους πύργους Begich Towers του Whittie!

Μια από τις πιο απομονωμένες πόλεις των ΗΠΑ είναι τόσο μικρή που πάνω από το 90% των κατοίκων της ζουν κάτω από μία στέγη.

Τώρα, πριν παρασυρθείτε, όχι, δεν πρόκειται για κάποια περίεργη διάταξη. Αντιθέτως, πρόκειται για μία μεγάλη πολυκατοικία στην οποία κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Το πιο τρελό από όλα είναι ότι η συγκεκριμένη πολυκατοικία συνδέεται με ένα σωρό υπηρεσίες, όπως καταστήματα και σχολεία, μέσω μιας σειράς υπόγειων σηράγγων.

Επίσης, μια σήραγγα αποτελεί τον μόνο τρόπο πρόσβασης στην πόλη. Ο YouTuber Nomadic Introvert επισκέφθηκε αυτή την απομονωμένη και διαφορετική πόλη και σε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο παρουσίασε τη μοναδική της διάταξη.



Όπως αναφέρει: «Δεν υπάρχουν πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο που να μπορούν να υπερηφανεύονται τόσο για ένα υπόγειο δίκτυο τούνελ μήκους αρκετών χιλιομέτρων».

Η πόλη ονομάζεται Whittier και βρίσκεται στη νότια ακτή της Αλάσκας. Το Γουίτιερ διαθέτει λιμάνι και αποτελεί επίσης έναν... hot προορισμό για τα διερχόμενα κρουαζιερόπλοια.

Ιστορικά, χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο από εξερευνητές τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τη Ρωσία, αν και μέχρι την κατασκευή της υπόγειας σήραγγας δεν ήταν εύκολα προσβάσιμη από τη στεριά.



Ωστόσο, το Γουίτιερ έγινε πιο γνωστό για τη μία πολυκατοικία που στεγάζει τους περισσότερους κατοίκους της πόλης. Αυτή η πολυκατοικία ονομάζεται Begich Towers και είναι στην πραγματικότητα ένας πρώην στρατώνας που μετατράπηκε σε ένα ξεχωριστό συγκρότημα κατοικιών.

O Youtuber σημείωσε: «Αυτή η πόλη είναι τόσο μοναδική... [επειδή] η πλειοψηφία [των ανθρώπων] ζει κάτω από μια στέγη». «Σε αυτό το κτίριο, υπάρχει ταχυδρομείο, παντοπωλείο, σήραγγες που συνδέουν σχολεία... πλυντήρια... κατοικίες φυσικά. Υπάρχουν τα πάντα εκεί μέσα [οπότε] δεν υπάρχει κυριολεκτικά κανένας λόγος να φύγεις από το κτίριο» πρόσθεσε.

Παρά τη θέση του, το Whittier δέχεται επίσης πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο, με το λιμάνι να είναι αρκετά βαθύ για να φιλοξενεί και κρουαζιερόπλοια.



Ο YouTuber δήλωσε στο τέλος: «Το λιμάνι του Whittier είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου: «Θα μπορούσα μόνο να φανταστώ να είσαι κάτοικος σε αυτό το κτίριο και να έρχονται τουρίστες με κάμερες και να σε βιντεοσκοπούν καθώς προσπαθείς να ψωνίσεις και τέτοια πράγματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ