Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Οι φανατικοί των ABBA έμειναν άναυδοι όταν συνειδητοποίησαν το νόημα πίσω από το έξυπνο όνομα του θρυλικού συγκροτήματος


Οι ABBA είναι για πάρα πολλούς ανθρώπους ένα αγαπημένο ποπ συγκρότημα εδώ και 50 χρόνια, αλλά φαίνεται ότι οι θαυμαστές των Σουηδών σταρ της Eurovision δεν γνώριζαν το πραγματικό νόημα πίσω από το όνομά τους.

Είναι δύσκολο να δεχτεί κανείς ότι έχει περάσει μισός αιώνας από τότε που οι ABBA κατέκτησαν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Το εμβληματικό σουηδικό ποπ συγκρότημα ιδρύθηκε στη Στοκχόλμη το 1972, αποτελούμενο από τους Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson και Anni-Frid Lyngstad. Ήταν δύο χρόνια αργότερα, το 1974, όταν ανακηρύχθηκαν οι πρώτοι νικητές της Σουηδίας στο διαγωνισμό, με το τραγούδι τους "Waterloo" να κατακτά την κορυφή των charts και να τους χαρίζει το πολυπόθητο βραβείο.


Είναι ενδιαφέρον ότι, παρόλο που τραγουδάμε τα τραγούδια τους εδώ και δεκαετίες, πολλοί από εμάς μόλις τώρα συνειδητοποιούμε ότι το όνομα του συγκροτήματος είναι πολύ πιο έξυπνο από ότι νομίζαμε μέχρι σήμερα.

Λοιπόν, πρόκειται για ένα ακρωνύμιο που σχηματίζεται από τα αρχικά γράμματα των ονομάτων των μελών, τοποθετημένα ως παλίνδρομο - μια λέξη ή ακολουθία που διαβάζεται το ίδιο προς τα πίσω και προς τα εμπρός.

Δεδομένης της μεγάλης σειράς επιτυχιών τους, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ABBA συγκαταλέγονται μεταξύ των θρυλικών ποπ συγκροτημάτων στην ιστορία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ