Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Ο απίστευτος τύπος που κατάφερε να επιβιώσει μετά από 438 ημέρες στη θάλασσα χωρίς φαγητό και νερό!


Τον Νοέμβριο του 2012, ο Salvador Alvarenga πήγε για ψάρεμα στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού. Δύο ημέρες αργότερα, ξεκίνησε μια καταιγίδα και έστειλε ένα απεγνωσμένο SOS. Ήταν η τελευταία φορά που άκουσε κανείς νέα του - για 438 ημέρες. Αυτή είναι η ιστορία του...

Ένας άνδρας που επέζησε για 15 μήνες στη θάλασσα χωρίς τα απαραίτητα διηγήθηκε τη συναρπαστική ιστορία της επιβίωσής του και είναι είναι για σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Όταν ο José Salvador Alvarenga ξεκίνησε από το Μεξικό το 2012 μαζί με έναν φίλο για να πάνε για ψάρεμα. Τότε δεν φανταζόταν καν ότι θα κατέληγε στη θάλασσα για 438 ημέρες. Ο Alvarenga δεν ήταν κανένας τυχαίος. Ο Μεξικανός ψάρευε καρχαρίες για δεκαετίες, αλλά εκείνη τη μοιραία ημέρα όλα θα άλλαζαν.

Ο Alvarenga ήταν 33 ετών την ημέρα εκείνου του ταξιδιού και, όπως αναφέρθηκε επρόκειτο να πάει για ψάρεμα με έναν φίλο του. Ωστόσο, όταν ο φίλος του τον ακύρωσε τελευταία στιγμή και έτσι πήρε μαζί του τον άπειρο ανιψιό του, Ezequiel Córdoba, ο οποίος ήταν 22 ετών.


Αρχικά, το ταξίδι πήγαινε καλά, αλλά όταν άρχισε να μπαίνει καταιγίδα, αποφάσισαν να συνεχίσουν το ψάρεμα. Αυτό δεν πήγε και πολύ καλά.

Όταν προσπάθησαν να επιστρέψουν στη στεριά, τα κύματα πλημμύρισαν τη μηχανή και έτσι παρασύρθηκαν στη θάλασσα, χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού που είχαν πάνω στο σκάφος. Όταν κατάφεραν να ανεβούν στο σκάφος παρατήρησαν ότι δεν είχαν απολύτως τίποτα.

Η καταιγίδα συνεχίστηκε για μια ολόκληρη εβδομάδα και όταν υποχώρησε, είχαν χαθεί σε ένα άγνωστα νερά. Το ζευγάρι συνειδητοποίησε ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν ήταν να γίνουν δημιουργικοί με τις ικανότητές τους στο κυνήγι.

Χωρίς να έχουν μαζί τους τροφή ή νερό, αποφάσισαν να αρχίσουν να τρώνε πουλιά, χελώνες και ψάρια. Ωστόσο, μέχρι τη 10η εβδομάδα, ο Córdoba είχε πεθάνει αφού έφαγε ένα μολυσμένο πουλί, αφήνοντας τον Alvarenga μόνο του.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου που έμεινε μόνος του στη θάλασσα, υπήρξε μόνο μια φορά που θα μπορούσε να έχει σωθεί. Είδε ένα εμπορικό πλοίο και έκανε νόημα για βοήθεια, μόνο που το πλήρωμα που επέβαινε στο πλοίο τον χαιρέτησε και συνέχισε το δρόμο του, χωρίς να ενδιαφερθεί καν.


«Οι άντρες του πληρώματος του πλοίου με χαιρέτησαν και στη συνέχεια συνέχισαν τη διαδρομή τους, αυτό συνέτριψε πραγματικά. Εκείνη ήταν πιθανώς η στιγμή που έχασα την πίστη μου και αναρωτήθηκα αν πρόκειται ποτέ να βγω από αυτό» είπε στη Sun.

Μετά από όλα όσα πέρασε ο Alvarenga για να επιβιώσει, βρήκε τελικά ένα μικροσκοπικό νησάκι, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν μια απομακρυσμένη γωνιά των Νήσων Μάρσαλ.

Στις 30 Ιανουαρίου του 2014, κολύμπησε στην ακτή και βρήκε ένα παραλιακό σπίτι που ανήκε σε ένα ντόπιο ζευγάρι, το οποίο μπόρεσε να βοηθήσει τον άτυχο ναυαγό..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ