Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Κοντά σε σπίτια η φωτιά στον Τρίλοφο - Εστάλη 112, σηκώθηκαν και εναέρια


Φωτιά εκδηλώθηκε μωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης σε χαμηλή βλάστηση σε ρέμα, ανάμεσα σε Τρίλοφο και Πλαγιάρι, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο, 12 οχήματα, τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Στο μεταξύ, ήχησε το 112 για την φωτιά ανάμεσα σε Τρίλοφο και Πλαγιάρι, οπου ζητείται από τους κατοικους να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Οι φλόγες καίνε σε κοντινή απόσταση από τα πρώτα σπίτια στον οικισμό Καμήλα του Τριλόφου, ενώ μηχανήματα έργου βρίσκονται στο σημείο και ανοιγουν αντιπυρικές ζώνες. 

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έχει κληθεί στην περιοχή, καθώς πυροσβέστης αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα και κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία πληρώματος για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών.

Δύο από τα οχήματα και οχτώ πυροσβέστες είναι από τη Βουλγαρία, στο πλαίσιο του συμφώνου προέκτασης Ευρωπαίων Πυροσβεστών.

Για τον περιορισμό της φωτιάς από αέρος συνδράμουν δύο αεροπλάνα της πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο, ενώ στις 13.40 στάλθηκε στους πολίτες της περιοχής από το 112 μήνυμα ενημέρωσης για τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ