Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Κομισιόν κατά Χεζμπολάχ για την Κύπρο: Οποιαδήποτε απειλή προς κράτος – μέλος μας, αποτελεί απειλή εναντίον όλης της ΕΕ


Ξεκάθαρη ήταν η στήριξη που παρείχε η Ευρωπαϊκή Ένωση προς τη Λευκωσία, μετά τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που ανέφερε ότι η Κύπρος θα «γίνει μέρος του πολέμου» σε περίπτωση που το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο, κατά την ενημέρωση των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες, «η Κύπρος είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κύπρος είναι ένα. Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη – μέλη μας είναι απειλή εναντίον ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται δίπλα στην Κύπρο. «Υπό αυτό το πρίσμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει πλήρως την Κύπρο και τη δήλωση που έκανε για τις απειλές από την Χεζμπολάχ ο πρόεδρος της νήσου. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στη Λευκωσία και να δείχνουμε αλληλεγγύη στην Κύπρο. Και γι’ αυτό στηρίζουμε τη δήλωση που εκδόθηκε από τον Κύπριο πρόεδρο», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ