Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Συνελήφθη ο 70χρονος για βιασμό και ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της κόρης του


Στη σύλληψη του 70χρονου τον οποίο κατήγγειλε για βιασμό κατ' εξακολούθηση η 32χρονη κόρη του, προχώρησαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Ο άντρας συνελήφθη μετά από ένταλμα που είχε εκδοθεί εις βάρος του ενώ οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στο σπίτι που έμενε με την κόρη του και διαπίστωσαν πως παραβίαζε διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία όφειλε, μεταξύ άλλων, να εγκαταλείψει την κοινή οικία.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 70χρονος έβρισε και απείλησε αστυνομικό κατά τη σύλληψή του.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η 32χρονη κόρη του, ο 70χρονος πατέρας της την βίασε πρώτη φορά το 1998 όταν ήταν έξι ετών. Ωστόσο, σε σταμάτησε εκεί, αφού την κακοποίησε ξανά σεξουαλικά τον Αύγουστο του 2023 και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, ενώ αποπειράθηκε να τη βιάσει και τον Μάρτιο του 2024 και της προκάλεσε σωματικές βλάβες τον Ιούνιο του 2024. Μετά την καταγγελία της, σχηματίστηκε σε βάρος του ηλικιωμένου πατέρα της δικογραφία.

Ο 70χρονος κατηγορείται για τις πράξεις του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, προσβολής γενετήσιας αξιοπρεπείας, απειλής, γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών, εξύβρισης και για παράβαση του Νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, ο 70χρονος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 17 μηνών για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος της 32χρονης κόρης του και αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο να εγκαταλείψει το κοινό τους σπίτι, τον οποίο φαίνεται να παραβίασε.

Ο 70χρονος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος ανέφερε ότι ο εντολέας του αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας. Δια του συνηγόρου του ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είπε ότι πρόκειται για προϊόν φαντασίας της κόρης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ