Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Συνελήφθη 67χρονος για τη φωτιά στη Βόλβη - Έκανε εργασίες με θεριζοαλωνιστική μηχανή


Στη σύλληψη ενός 67χρονου για τη φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη σε περιοχή ανατολικά του οικισμού Λίμνη τού δήμου Βόλβης, προχώρησαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η φωτιά φαίνεται πως εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών με θεριζοαλωνιστική μηχανή, που πραγματοποιούσε ο 67χρονος, ενώ επεκτάθηκε σε δασική περιοχή καίγοντας πουρνάρια και πεύκα σε μία έκταση 1200 στρεμμάτων.

Εις βάρος του κατηγορούμενου ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπρησμό σε δάσος, από αμέλεια, όπου η φωτιά εξαπλώθηκε σε μεγάλη έκταση και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε σε θερισμένο αγροτεμάχιο σε απόσταση δέκα μέτρων από το δάσος. Η θεριζοαλωνιστική μηχανή ήταν εφοδιασμένη με πυροσβεστήρες, όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία, ενώ ο 67χρονος κατέθεσε ότι επιχείρησε με τη συνδρομή δύο ακόμη προσώπων να σβήσει τη φωτιά αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα να επεκταθεί.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 54 πυροσβέστες με 18 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, όπως επίσης δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΟΔΕ και εθελοντές, ενώ συνέδραμαν μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ