Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Τα 5 μέρη του πλανήτη με τους μακροβιότερους ανθρώπους έχουν ένα κοινό: «Μας κάνει ευτυχισμένους»


Μετά από χρόνια ερευνών και μελετών έχει διαπιστωθεί πως σε κάποιες περιοχές του πλανήτη οι άνθρωποι τείνουν να ζουν περισσότερα χρόνια όντες ευτυχισμένοι και έχοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής από τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με τον Νταν Μπούτνερ, ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με αυτό το θέμα και έχει αναλύσει τα δεδομένα με τα επίπεδα της ευτυχίας ανά χώρα, τα μέρη όπου ζουν οι μακροβιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν ένα κοινό. Και μπορεί από το μυαλό σου αυτή τη στιγμή να περνούν αμέτρητες σκέψεις, όμως η απάντηση είναι πιο απλή απ’ όσο πιστεύεις και δεν είναι άλλη από τη θάλασσα.

Οι περιοχές του πλανήτη με τους μεγαλύτερους και πιο ευτυχισμένους ανθρώπους
  • Οκινάουα, Ιαπωνία
  • Σαρδηνία, Ιταλία,
  • Ικαρία, Ελλάδα
  • Λόμα Λίντα, Καλιφόρνια
  • Νικόγια, Κόστα Ρίκα
Κι ενώ υπάρχουν πολλές θεωρίες για τον λόγο που συμβαίνει αυτό στις περιοχές στη Μπλε Ζώνη, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η επίδραση της θάλασσας, η ηρεμία που προκαλεί, αλλά και το κλίμα στις συγκεκριμένες περιοχές παίζουν βασικό ρόλο. Η ευτυχία, ωστόσο, δεν είναι το μόνο αγαθό που απολαμβάνουν οι άνθρωποι που ζουν δίπλα στη θάλασσα, καθώς έρευνα του 2017, που δημοσιεύτηκε στο BMJ Open, έδειξε ότι το να περνάς χρόνο κοντά σε παραθαλάσσιους προορισμούς μπορεί να προάγει την ψυχική υγεία, την ευημερία, αλλά και να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας από ασθένειες.

Πέρα από το να ζεις δίπλα στη θάλασσα, εξίσου σημαντικό είναι να καταπιάνεσαι με σχετικές δραστηριότητες. Το κολύμπι, το περπάτημα και τα θαλάσσια sports έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν πολύ στην υγεία. Δεν χρειάζεται έντονη σωματική δραστηριότητα για να δεις αποτέλεσμα, χρειάζεται να κάνεις ό,τι σου αρέσει, στον βαθμό που σου αρέσει, γιατί μόνο έτσι δεν θα το βαρεθείς και θα συνεχίσεις να το κάνεις.

Εν κατακλείδι, το να ζεις δίπλα στη θάλασσα και να απολαμβάνεις τις δυνατότητες που σου προσφέρει, σου χαρίζει επιπλέον χρόνια. Πέρα από το καλό στη σωματική υγεία, έχει αμέτρητα οφέλη και στην ψυχική, με αποτέλεσμα να κυριαρχούν καθημερινά τα θετικά συναισθήματα, αφήνοντας στην άκρη το άγχος και την πίεση, που ταλαιπωρούν χιλιάδες ανθρώπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ