Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Η ΑΑΔΕ πατάει «γκάζι» στους πλειστηριασμούς και βγάζει στα «μανταλάκια» όσους έχουν χρέη πάνω από 150.000 ευρώ


Ανεβάζει ταχύτητα ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός εντείνοντας τις πιέσεις στους φορολογούμενους με χρέη και ειδικά προς τους μεγαλοοφειλέτες προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Μετά από μικρή ανάπαυλα λόγω των ευρωεκλογών το ηλεκτρονικό σφυρί της ΑΑΔΕ θα χτυπήσει ξανά για τους μεγαλοοφειλέτες την επόμενη εβδομάδα και στη λίστα περιλαμβάνονται ακίνητα όλων των κατηγοριών. Από διαμερίσματα, κτίσματα, αποθήκες, γραφεία, εργοστάσια, οικόπεδα μέχρι και ξενοδοχεία. Παράλληλα ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να αποκαλυφθούν τα ονόματα όσων έχουν χρέη πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας.

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου, βγαίνει πλειστηριασμό ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Ρόδο με τιμή πρώτης προσφοράς τα 7,5 εκατ. ευρώ ενώ στις 9 Ιουλίου 2024 η ΑΑΔΕ θα στείλει τελεσίγραφο στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ. Με το email που θα τους δίνει χρονικό περιθώριο 15 ημερών και συγκεκριμένα έως τις 24 Ιουλίου 2024 προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Όσοι αδιαφορήσουν και γυρίσουν την πλάτη στη ρύθμιση οφειλών θα δουν το όνομά τους να φιγουράρει στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ στις 31 Ιουλίου 2024

Τα «μανταλάκια» γλιτώνουν μόνο όσοι έχουν οφειλές οι οποίες:
  • έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και τηρούνται οι όροι αυτής,
  • τελούν υπό αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου,
  • έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης.
Επίσης δεν δημοσιοποιούνται οφειλές των αποβιωσάντων ή ανηλίκων και των νομικών προσώπων εντός του στενού ή ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Πλειστηριασμοί

Το πρόγραμμα των πλειστηριασμών της ΑΑΔΕ για τους επόμενους μήνες, περιλαμβάνει ήδη 19 ακίνητα από διαμερίσματα, κατοικίες, χωράφια, οικόπεδα, επαγγελματικούς χώρους, ακόμη και πάρκινγκ. Στη λίστα προστίθενται καθημερινά νέα ακίνητα μεταξύ των πλειστηριασμών που έχει ήδη προγραμματίσει περιλαμβάνονται:

Ακίνητο με ξενοδοχειακή μονάδα στη Λίνδο σε έκταση 25.310 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στα 7,5 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου.
Αγροτεμάχιο 29.280 τετραγωνικών μέτρων με μονάδα παραγωγής επίπλων 2250 τ.μ. και γραφεια 175 τ.μ. το οποίο βρίσκεται στην αγροτική περιοχή Διαβατών. Τιμή πρώτης προσφοράς 2,29 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου.
‘Εκταση 4,5 στρεμμάτων, με γραφεία και χώρους παραγωγής στην ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης. Τιμή πρώτης προσφοράς 471.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου.
Οικόπεδο 1,2 στρεμμάτων στο Καστρί με οικία 374,20 τ.μ. Τιμή πρώτης προσφοράς 1,43 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 23 Οκτωβρίου 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ