Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Με ενός λεπτού σιγή η Βουλή τίμησε τους πεσόντες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού κατά την κρίση των Ιμίων


Επετειακή αναφορά και τήρηση ενός λεπτού σιγής πραγματοποίησε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, στη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο το οποίο κατέπεσε τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996, κατά την κρίση των Ιμίων.

Όπως επεσήμανε ο προεδρεύων στην Ολομέλεια, Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, «οι Έλληνες αξιωματικοί δεν δείλιασαν, δεν δίστασαν, δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή τους κινδύνους της αποστολής τους. Αυτοί είναι οι ήρωες των Ιμίων. Έπραξαν το χρέος τους και έδωσαν την ίδια τους τη ζωή στο υπέρτατο ιδανικό στο οποίο ορκίστηκαν. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πατρίδας. Με τη θυσία τους πέρασαν στο Πάνθεον της ελληνικής ιστορίας».

Ο κ. Πλακιωτάκης στην επετειακή αναφορά του, προέτρεψε όλους μας «να κλείσουμε στο μυαλό μας τη δική τους θυσία και να την κάνουμε φάρο και συνείδησης ζωής που, αν απαιτηθεί, θα έχει συνέχεια. Μόνο τότε θα μπορέσουμε όλοι μας να πούμε ότι η θυσία αυτή δεν πήγε χαμένη.  Μόνο τότε όλα όσα λέμε σήμερα δεν θα είναι απλή επετειακή αναφορά αλλά συνειδητή τιμή στη χώρα μας και τους ήρωές της». Γιατί, όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, «το Αιγαίο δεν έχει γκρίζες ζώνες. Η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας είναι αδιαπραγμάτευτα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ