Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Σήκωσαν 9.000 ευρώ από ιδιωτική κλινική στη Λάρισα με παγιδευμένο link


Ακόμη και τις... δομές υγείας στοχοποιούν οι σπείρες των απατεώνων που σκαρφίζονται διάφορες προφάσεις για να αποκομίσουν παράνομα κέρδη. Όμως, η απάτη που είχε γίνει πριν από πέντε μήνες σε βάρος μιας ιδιωτικής κλινικής στη Λάρισα, εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια και ταυτοποιήθηκαν τρεις από τους τέσσερις δράστες.

Ένας από τους απατεώνες είχε καλέσει στο σταθερό τηλέφωνο της κλινικής στις 26 Αυγούστου του 2023 παριστάνοντας τον δημοτικό υπάλληλο και είχε ισχυριστεί στην υπάλληλο ότι ήθελε να εξοφλήσει μια οφειλή της υπηρεσίας του. Με το πρόσχημα ότι θα διευκόλυνε την συναλλαγή, δήθεν για να καταθέσει άμεσα τα χρήματα της εξόφλησης, έπεισε την ανυποψίαστη εργαζόμενη να καταχωρίσει τους κωδικούς e-banking του λογαριασμού της κλινικής σε ένα link που έστειλε στο κινητό της μέσω εφαρμογής. Η υπάλληλος το έκανε, αλλά αντί να κατατεθούν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της κλινικής, είδε έντρομη να γίνονται τρεις μεταφορές ύψους 2.979,85 ευρώ η καθεμία σε άλλους λογαριασμούς.

Μετά την καταγγελία, ξεκίνησε έρευνα από τους αστυνομικούς και διαπιστώθηκε ότι το συνολικό ποσό των 8.939,55 ευρώ μεταφέρθηκε στους λογαριασμούς δυο Ελλήνων και ενός αλλοδαπού, που έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή. Η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση των στοιχείων του άγνωστου μέχρι στιγμής συνεργού τους που τηλεφώνησε στην κλινική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ